Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Felul principal
Ușor
1 h 35 m

Delicioase....

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire35 min
  • Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele

    ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele

    ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei

    cand devine sticloasa se adauaga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2 3 minute

    - apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade partial apa lasata de ele si se adauga si orezul si se calesc impreuna pentru 10 minute

    spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc

    cand compozitia este gata se pune intr un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul
  • Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor

    se fac sarmalutele

    partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe funful oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata

    se acopera cu apa si se pun la fiert

    spre final, cand sarmalele sunt aproape fierte se adauga si 2 linguri pasta de tomate

    cand sunt gata se servesc cu mamaliguta calda

Punctează această reţetă

SStefy harnicutza

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 9

anonymous

Ați uitat de condimente(cimbru, mărar, coriandru) sau nu folosiți?
Incercați cu condimente. Sunt mult mai gustoase.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Super! Mai dorim meniu de post !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excellent......

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelente

am gătit această rețetă
abuz
Roxanica

Roxanica

Am adaugat in loc de faina, pesmet
Le-am fiert in oala sub presiune.....au iesit foarte gusttoase!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bune

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bune ,dar fara faina.atentie!orezul esrte trecut la etapa 1.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Poftă bună mâinilor hărnicuţe !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Câte sarmalele au ieșit din ingredientele de mai sus?

abuz

anonymous

In sarmalele originale , indiferent ca sint cu carne s-au numai cu chiuperci, nu se prajeste nimic , doar se calesc legumele si ceapa pina devin sticloase,se adouga ciupercile si se amesteca bine pina se evaporeaza apa de pe ele ,apoi se pune orezul si condimentele , se lasa sa se raceasca pentru a le putea face, nu se pune faina si ou in ele
In sarmalele cu chiuperci

abuz
  • pagina 1 / 9