Varza murata se pune la desarat in apa, cu cateva ore inainte de a face sarmalutele
ciupercile se curata de coaja, se spala si se taie bucatele
ceapa se curata se taie si se pune la calit in ulei
cand devine sticloasa se adauaga peste ea morcovul dat prin razatoarea mica si se mai calesc impreuna 2 3 minute
- apoi se adauga ciupercile si se lasa pana scade partial apa lasata de ele si se adauga si orezul si se calesc impreuna pentru 10 minute
spre final se adauga si pasta de tomate si se mai lasa 5 minute pe foc
cand compozitia este gata se pune intr un vas, se adauga faina (pentru a se lega) si sarea si piperul
Varza se scoate de pe cotor, si din fiecare frunza de varza se foloseste doar partea care nu are nervura groasa partea dinspre margine nu partea cu care se prinde de cotor
se fac sarmalutele
partile de varza nefolosite, se toaca si jumatate din cantitate se pune pe funful oalei in care fierbem sarmalele, apoi se pun sarmalele si peste ele se pune restul de varza tocata
se acopera cu apa si se pun la fiert
spre final, cand sarmalele sunt aproape fierte se adauga si 2 linguri pasta de tomate
In sarmalele originale , indiferent ca sint cu carne s-au numai cu chiuperci, nu se prajeste nimic , doar se calesc legumele si ceapa pina devin sticloase,se adouga ciupercile si se amesteca bine pina se evaporeaza apa de pe ele ,apoi se pune orezul si condimentele , se lasa sa se raceasca pentru a le putea face, nu se pune faina si ou in ele In sarmalele cu chiuperci
Comentarii (82):
Ați uitat de condimente(cimbru, mărar, coriandru) sau nu folosiți?
Incercați cu condimente. Sunt mult mai gustoase.
Super! Mai dorim meniu de post !
Excellent......
Excelente
Am adaugat in loc de faina, pesmet
Le-am fiert in oala sub presiune.....au iesit foarte gusttoase!!!
Foarte bune
Foarte bune ,dar fara faina.atentie!orezul esrte trecut la etapa 1.
Poftă bună mâinilor hărnicuţe !
Câte sarmalele au ieșit din ingredientele de mai sus?
In sarmalele originale , indiferent ca sint cu carne s-au numai cu chiuperci, nu se prajeste nimic , doar se calesc legumele si ceapa pina devin sticloase,se adouga ciupercile si se amesteca bine pina se evaporeaza apa de pe ele ,apoi se pune orezul si condimentele , se lasa sa se raceasca pentru a le putea face, nu se pune faina si ou in ele
In sarmalele cu chiuperci