Babka-cozonacul european

Gustări
Foarte ușor
4 h 55 m

Babka - cozonacul european! Aceasta minune marmorata iti satiface dorinta de dulce. Are impletitura specifica si este insiropat cu un sirop de zahar pentru a mentine umiditatea aluatului si a nu se usca prea repede. Daca nu vrei sa astepti pana la Sarbatori sa testezi reteta, incearc-o acum!

Ingrediente

6

Aluatul:

Umplutura:

Sirop-ul :

Materiale

  • 1 robot patiserie (optional)
  • 1 sucitor
  • 1 furculita
  • 1 forma 22x11 cm

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare4 ore
Gătire30 min
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 1Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut și apa calduta si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 2Puneti faina, sarea si zaharul in vasul robotului. Adaugati untul topit, oul si vanilia. Turnati amestecul de lapte + apa + drojdie.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 3Framantati la viteza 2 pana obtineți un aluat neted. Formati o minge, acoperiti-o cu un prosop, apoi lasati sa se odihneasca 2 ore la temperatura camerei. Puneti la rece timp de 1 ora.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 4Umplutura:
    Amestecati ciocolata topita, untul moale, cacaoa si zahar.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 5Intindeti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Intindeti umplutura peste aluat. Aplicati putina apa pe marginile aluatului.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 6Zdrobiti nucile/alunele si presarati-le peste umplutur. Rulati aluatul. Taiati-l in jumatate, pe lungime.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 7Intoarceti partea taiata in sus si rasuciti cele doua parti impreuna. Aduceti cele doua capete impreuna si asezati aluatul impletit intr-o forma chec cu unt. Lasati sa se odihneasca 1 ora, acoperit cu un prosop..
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 8Coacetți 25 min la 180° C.
    Pregatiti siropul: puneti zaharul si apa intr-o cratita la foc mic. Luati de pe foc dupa 10 minute.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 9Ungeti partea superioara a cozonacului cu sirop si puneti la cuptor timp de 5 minute la 180° C.
  • Babka-Cozonacul European - Preparare etapa 10Lasati sa se raceasca înainte de a scoate din forma.

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Ancadina

Cata cacao?

abuz

anonymous

Am sa incerc,pare super !

abuz