Pentru blat mixam ca la bezea albusurile cu zaharul, adaugam nucile/alunele macinate, grisul si faina amestecata cu praful de copt. Amestecam usor in aluat de jos in sus si turnam in tava tapetata cu hartie de copt. Bagam in cuptorul preincalzit si lasam 20 min. la 180C. Dupa ce e gata, il scoatem si il lasam pe un gratar la racit.
Topim ciocolata alba pe baie de aburi si o turnam peste blat. Acum ne ocupam de crema caramel.
Caramelizam 8 linguri de zahar apoi adaugam 200g unt si lasam sa se topeasca tot untul. Peste acest amestec turnam cele 6 galbenusuri frecate in prealabil cu 5 linguri de zahar si cele 100g nuci/alune macinate.
Amestecam bine si le lasam sa fiarba impreuna 10-15 minute la foc mic pana se mai ingroasa compozitia. Dupa ce e gata, luam crema de pe foc, o mai lasam un pic sa se raceasca si o turnam peste ciocolata alba.
Lasam din nou la racit iar deasupra cremei turnam ciocolata neagra topita pe baie de aburi. O pastram la rece.
Comentarii (19):
Bun desert,
Foarte bun.
Cred ca este foarte buna o voi incerca.
Delicioasa !multumiri pt reteta !
Super reteta
Arata bine,dar are si mult zahar
Cred ca este un desert delicious.
Imi pare interesanta,usor de executat si dupa ingrediente,cred ca este si f.buna,O voi incerca cu proxima ocazie.Multumesc !
Trebuie sa fie foarte buna
Imi place foarte mult