Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute , pentru a deveni mai crocante.Cand sunt gata, se maruntesc.
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.Albusurile se bat spuma separat,dupa care se amesteca cele doua compoziti usor.
La final se adauga nuca maruntita.Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.
Sa trecem la crema: cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.
Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu , pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.
Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.Asamblarea e foarte simpla.Blatul se poate insiropa , de exemplu, cu cafea.Deasupra se pune crema ,se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca , presarata cu nuca maruntita.Se lasa vreo 1-2 ore, dupa care este gata de servit.
Comentarii (35):
TARE NICI ALA CUMPARAT NUI ASA !
Foarte buna
Delicioasa
BUN
Pare buna reteta, dar nu are nici o legatura cu prajitura Snickers . Si un sfat, renuntati la margarina in creme, untul modifica gustul radical!
Este o reteta usoara si cred ca este delicioasa,multumesc si va doresc bafta.
Apetisanta
Delicioasaaaa!!!
Ar fi mai bine sa utilizam unt.
EXCELENT