Wok cu tăitei chinezești (legume și proteine ​​​​de soia texturate)

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Pentru un fel mâncare ușor de făcut și bogat în aromă, încercați wok cu tăiței chinezești! Aici puteți gusta o umplutură vegetariană făcută cu legume mici și proteine ​​texturate din soia. Și dacă nu ai gustat niciodată acest ingredient, iată un motiv bun să încerci acest preparat ;-)

Ingrediente

4

Pentru marinadă:

Pentru wok:

Materiale

  • 1 wok (sau o tigaie cu marginile înalte)
  • 1 tocător
  • 1 cuțit

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Wok cu tăitei chinezești (legume și proteine ​​​​de soia texturate) - Preparare etapa 1Pregătiți marinada: Începeți prin a rehidrata proteinele texturate din soia punându-le într-un vas cu apă fierbinte și acoperind totul cu o farfurie. Puneți deoparte pentru 10 minute apoi scurgeți.
    Puneți proteina de soia rehidratată și scursă într-un bol nou împreună cu restul ingredientelor pentru marinată. Amestecați bine și lasați să se odihnească 30 de minute (sau cu o seară înainte).
  • Wok cu tăitei chinezești (legume și proteine ​​​​de soia texturate) - Preparare etapa 2Pregătiți celelalte ingrediente: curățați varza chinezească și tăiați-o felii. Faceți același lucru cu ciupercile.
    Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline apoi se adaugă proteinele de soia marinate și ciupercile. Gătiți la foc mediu timp de 10 minute amestecând din când în când.
  • Wok cu tăitei chinezești (legume și proteine ​​​​de soia texturate) - Preparare etapa 3Adăugați varza chinezească tocată, amestecați și gătiți încă 5 minute. Varza chinezească ar trebui să rămână crocantă.
  • Wok cu tăitei chinezești (legume și proteine ​​​​de soia texturate) - Preparare etapa 4Fierbeți tăițeii într-o oală cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
    Odată fierți și scurși, se adaugă în tigaia cu garnitură.
  • Wok cu tăitei chinezești (legume și proteine ​​​​de soia texturate) - Preparare etapa 5Se amestecă totul bine apoi se servește imediat.
  • Wok cu tăitei chinezești (legume și proteine ​​​​de soia texturate) - Preparare etapa 6Înainte de a degusta, nu ezita să-ți stropești farfuria cu cepșoară tocată și semințe de susan. Poftă bună!

Punctează această reţetă

Observații

Cum păstrez legumele trase la wok și proteinele texturate din soia?

Păstrați resturile de la această rețetă într-un recipient ermetic, la frigider, timp de 2-3 zile.

Îmi pot congela wok-ul chinezesc cu tăiței?

Da, nicio problema !

Ce este proteina texturată din soia?

Proteinele din soia sunt făcute din făină de soia, fără ulei. Este un aliment foarte bogat în proteine ​​vegetale și poate fi păstrat timp îndelungat datorită formei sale deshidratate. De fapt, odată ce sunt rehidratate, arată ca bucăți de pui mărunțite. Fără un gust deosebit, ele preiau aromele alimentelor cu care sunt gătite. Nu ezita să adaugi condimente și ierburi care îți plac!

Cu ce ​​ar trebui să înlocuiesc proteinele texturate din soia?

Dacă nu doriți ca această rețetă să fie vegetariană, puteți înlocui proteina din soia cu carne pui mărunțită.

Această rețetă este vegană?

Garantată fără proteine ​​animale, această rețetă este așadar cu adevărat vegană.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: