Petitchef

Vinete gratinate sau Parmigiana di Melanzane

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Incepem prin a taia vinetele felii subtiri.E bine sa alegem vinete tinere,fara samburi.
  • Fara sa mai stam pe ganduri, sa nu apuce vinetele sa se oxideze,le punem pe gratarul incins si le rumenim frumos.
  • La faza asta va trebuie nitica rabdare,pentru ca ies multe felii.
  • Dar cu rabdarea se trece marea si se intaresc prieteniile .
  • Sosul:
    A pus ulei intr-o cratita si a prajit ceapa si usturoiul taiate marunt.A adaugat apoi bulionul,sare,piper,frunze de busuioc uscat.Daca aveti busuioc proaspat,cu atat mai bine .
  • Lasam sa fiarba 30 de minute daca bulionul e subtire,sau doar 5 minute daca aveti un bulion gros.
  • Ideea e ca la final sa rezulte 500 de grame de sos de rosii parfumat.
  • Acum incepem sa cladim gratinul,intr-o tava sau vas de ceramica sau yena , unsa cu ulei si balotata cu faina sau pesmet.
  • Daca il vreti mai fin,il treceti prin sita . Punem un strat subtire de sos de rosii , apoi vinete , iar sos , branza rasa si e gata primul strat.
  • Punem din nou vinete,sos si branza,si tot asa pana cand treminam toate ingredientele . Peste ultimul stat de vinete , se pune sos si parmezan ras.
  • Reteta spune 50 de grame parmezan . A pus din belsug. Asa arata gratinul inainte de socul fin. Se coace in cuptor,la 180 de grade ,timp de 30 de minute.
  • Inainte de a-l servi , lasati-l 15 minute sa se odihneasca si apoi taiati felii cu un cutit foarte ascutit. Se serveste simplu,sau cu smantana.

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Poze

Vinete gratinate sau Parmigiana di Melanzane
Vinete gratinate sau Parmigiana di Melanzane - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Stridii gratinate
Stridii gratinate
6 porții
40 min
Foarte ușor

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează