Tagliatelle gratinate cu scamorza, rețeta anti-risipa pentru resturile de paste
Tagliatelle gratinate cu scamorza, rețeta anti-risipa pentru resturile de paste
Rețeta anti-risipă perfectă pentru pastele rămase! Aici, de altfel, pastele noastre sunt deja însoțite de un sos de dovlecei. Așa că am decis să le gratinăm cu un strop de brânză pentru a le face și mai irezistibile!
Mai întâi, tăiați brânza afumată în cuburi. Stropiți fundul unui vas pentru gratinat cu sosul folosit pentru a asezona pastele, apoi adăugați un strop de ulei.
Puneți un prim strat de paste deja condimentate (aproximativ jumătate din cantitate), adăugați câteva cuburi de scamorza și mai mult sos dacă a mai rămas. Acoperiți apoi cu restul de paste.
La final se adaugă restul de scamorza, tăiată în cubulețe, se condimentează cu un strop de ulei și se dă la cuptor pentru 10 minute la 180°C.
La sfarsitul acestui timp se presară tagliatelle gratinate cu busuioc tocat. Poftă bună!
Pot face rețeta chiar dacă nu mai am paste? Da. Iată cum : 1. Pregătiți Ragoût de dovlecei urmând rețeta de pe site-ul nostru -https://www.petitchef.ro/retete/altele/ragout-de-dovlecei-perfect-pentru-a-insoti-pastele-fid-1578816 2. Fierbeți pastele al-dente și scurge-le 3. Amestecați rapid cu sosul de dovlecei 4. Urmați pașii din această rețetă
Pot folosi o altă formă de paste? Desigur. Este o rețetă anti-risipă, puteți folosi toate formele de paste deja asezonate cu un sos pe bază de roșii.
Cât timp pot păstra tagliatelle gratinate? Maxim o zi la frigider într-un recipient cu capac. Cu toate acestea, vă sfătuim să le consumați imediat ce sunt gata.