Petitchef

Tagliatelle gratinate cu scamorza, rețeta anti-risipa pentru resturile de paste

Rețeta anti-risipă perfectă pentru pastele rămase! Aici, de altfel, pastele noastre sunt deja însoțite de un sos de dovlecei. Așa că am decis să le gratinăm cu un strop de brânză pentru a le face și mai irezistibile!

Felul principal
4 porții
2 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Materiale

  • vas pentru gratinare

Preparare

  • Mai întâi, tăiați brânza afumată în cuburi. Stropiți fundul unui vas pentru gratinat cu sosul folosit pentru a asezona pastele, apoi adăugați un strop de ulei.
  • Puneți un prim strat de paste deja condimentate (aproximativ jumătate din cantitate), adăugați câteva cuburi de scamorza și mai mult sos dacă a mai rămas. Acoperiți apoi cu restul de paste.
  • La final se adaugă restul de scamorza, tăiată în cubulețe, se condimentează cu un strop de ulei și se dă la cuptor pentru 10 minute la 180°C.
  • La sfarsitul acestui timp se presară tagliatelle gratinate cu busuioc tocat. Poftă bună!

Observații:

Pot face rețeta chiar dacă nu mai am paste?
Da. Iată cum :
1. Pregătiți Ragoût de dovlecei urmând rețeta de pe site-ul nostru -https://www.petitchef.ro/retete/altele/ragout-de-dovlecei-perfect-pentru-a-insoti-pastele-fid-1578816
2. Fierbeți pastele al-dente și scurge-le
3. Amestecați rapid cu sosul de dovlecei
4. Urmați pașii din această rețetă

Pot folosi o altă formă de paste?
Desigur. Este o rețetă anti-risipă, puteți folosi toate formele de paste deja asezonate cu un sos pe bază de roșii.

Cât timp pot păstra tagliatelle gratinate?
Maxim o zi la frigider într-un recipient cu capac. Cu toate acestea, vă sfătuim să le consumați imediat ce sunt gata.



Poze

Tagliatelle gratinate cu scamorza, rețeta anti-risipa pentru resturile de paste
Tagliatelle gratinate cu scamorza, rețeta anti-risipa pentru resturile de paste - poza 2
Tagliatelle gratinate cu scamorza, rețeta anti-risipa pentru resturile de paste - poza 3
Tagliatelle gratinate cu scamorza, rețeta anti-risipa pentru resturile de paste - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tagliatelle cu feta si rosii
Tagliatelle cu feta si rosii
4 porții
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Penne gratinate
Penne gratinate
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Stridii gratinate
Stridii gratinate
6 porții
40 min
Foarte ușor

Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Friptura de miel de Paste Friptura de miel de Paste Ciocnitul oualor de Paste Ciocnitul oualor de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează