Petitchef

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se fierb pastele in apa sarata, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg bine. Intre timp se incinge 1/2 lingura de ulei la foc mediu, intr-o tigaie mare. Se asezoneaza crevetii cu sare si piper si se adauga in tigaie, impreuna cu usturoi si ardei iute. Se prajesc pana ce se fac roz-portocalii. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.
  • Se adauga restul de ulei in tigaie. Dupa ce se incinge se adauga ceapa, se sareaza ca sa lase apa, si se gateste 2 minute, la foc mediu. Se toarna vinul in tigaie si se amesteca, racaind toate reziduurile caramelizate de pe fundul tigaii. Se mijoteaza lichidul , pana ce se reduce la jumatate.
  • Se adauga rosiile, untul si crevetii. Se amesteca 1 minut, pana ce crevetii sunt calzi. Se adauga pastele si se amesteca pana ce sunt acoperite uniform cu sosul de rosii. Se ia tigaia de pe foc, se adauga busuioc si se amesteca. Se serveste preparatul imediat, alaturi de o salata verde usoara si de un vin alb, sec si rece.
  • Nu adaugati ulei in apa in care fierbeti pastele . Daca le fierbeti clocotit, miscarea apei este de ajuns ca sa impiedice lipirea pastelor. In plus, uleiul va unge pastele, iar sosul nu va mai putea adera la ele, caci va aluneca. Rezultatul este ca veti simti in gura mai mult gust de ulei decat de sos.
  • Nu exagerati cu sosul. Acesta nu trebuie sa balteasca in farfurie, ci doar sa unga pastele si crevetii.
  • Decogelati crevetii lent, in frigider, peste noapte. O decongelare rapida va afecta textura carnii lor delicate. Va recomand cozile de creveti congelati de la Mega Image, 26 lei/punga de 500 g. Din tot ce a incercat aici a gasit cel mai bun raport pret/calitate.


Întrebări:




Comentarii (12):

22/11/2016

Am gatit-o de multe ori si mereu am primit aprecieri. prin urmare, Radu, te felicit si-ti multumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/01/2014

BELISIMO

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Comefain
ntariul tău:

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/07/2013

EXCELENT

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
alexandra_r2016_1_2_3_4_5_6_7, 25/09/2016

Merge si fara vin!!

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Super

(0) (0) Abuz
19/01/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
03/01/2014

Fara gust de creveti

(0) (0) Abuz
27/04/2013

Pare a fi delicioasa/sanatoasa. O voi prepara sigur. Multumesc!

(0) (0) Abuz
10/04/2013

Superrr d))

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Retete cu... creveti Retete cu... creveti

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează