Se taie pulpa de porc si ficateii in cubulete, iar carnatii cabanos in rondele. Se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc intai, bucatile de carne, care se sareaza si se pipereaza. Se scoate carnea si se rumenesc apoi ficatei taiati in cubulete, adaugand ulei daca mai este nevoie. Se scot deoparte si se adauga si cabanosul.
Ciupercile se curata si se spala, apoi se taie marunt, ceapa se taie in cuburi mici si se calesc impreuna in uleiul in care s-a prajit carnea, ficatul si cabanosul, timp de 5 minute. Apoi se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, sucul de rosii si se inabusa la foc mic. Se adauga si usturoiul tocat, dupa care se pune inapoi carnea, ficatul si carnati.
Se adauga cimbru, rozmarinul si boia de ardei dupa gust si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Boiaua nu se adauga mai devreme ca amareste. A mai adaugat si o lingurita de mustar, care fragezeste carnea. Separat se pregateste o mamaliga.
Nu, Imi pare rau, dar asta nu este tochitura, nu stiu ce e dar in niciun caz tochitura. Si eu fac tochitura si am mai citit o gramada de retete de tochitura dar asta nu are nicio legatura. Tochitura se face numai cu carne, carnati si organe (cui ii plac) de porc, asa ca ficateii de pui si ciupercile sunt ingrediente straine de mancarea asta la fel si rozmarinul care da o aroma aspra si nu e folosit in bucataria noastra. Iar carnatii aia cabanos nu sunt prea grozavi si s-ar putea inlocui cu oltenesti, ardelenesti sau din cei pe care ii vand ardelenii la rulotele cu produse traditionale. In unele zone ale tarii se foloseste ceapa dar aici e prea multa, iar in altele deloc. SI in niciun caz carnea de porc nu o sa fiarba in 30'. Ma rog, mai sunt multe de spus dar ma opresc aici ca oricum, o sa fiu luata de carcotasa si o sa fiu criticata ca nu am aplaudat reteta.
Comentarii (22):
EXTRAORDINAR DE BUNA.CORNELIU P.ONESTI-BC.
Fffffff gustoasa.
Foarte delicioasa......
Nu, Imi pare rau, dar asta nu este tochitura, nu stiu ce e dar in niciun caz tochitura. Si eu fac tochitura si am mai citit o gramada de retete de tochitura dar asta nu are nicio legatura. Tochitura se face numai cu carne, carnati si organe (cui ii plac) de porc, asa ca ficateii de pui si ciupercile sunt ingrediente straine de mancarea asta la fel si rozmarinul care da o aroma aspra si nu e folosit in bucataria noastra. Iar carnatii aia cabanos nu sunt prea grozavi si s-ar putea inlocui cu oltenesti, ardelenesti sau din cei pe care ii vand ardelenii la rulotele cu produse traditionale. In unele zone ale tarii se foloseste ceapa dar aici e prea multa, iar in altele deloc. SI in niciun caz carnea de porc nu o sa fiarba in 30'. Ma rog, mai sunt multe de spus dar ma opresc aici ca oricum, o sa fiu luata de carcotasa si o sa fiu criticata ca nu am aplaudat reteta.
200 de ciuperci mi se pare cam mult si cine sta sa le numere exact? Nu se puteau cantari?
Iti vine s-o mananci cu ochii,nu alta...
Arata bine o sa incerc
Gustoasa
Fff.buna
Foarte buna ,o fac maine din nou.