Tochitura din organe de porc
Ingrediente
Preparare
- Organe si pulpa de porc folosim
cate vrem si de care avem preferinta.
Dupa ce am spalat si am lasat
sa se scurga bine organele si carnea
de porc, le vom toca in cuburi mici.
Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei
(sau untura )punem ceapa tocata marunt
apoi carnea si organele.
Saram si piperam dupa gust.
Lasam la prajit amestecand din cand in cand.
Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa, sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert.
Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru.
Mai lasam 5 minute pe foc si gata.
Langa tochitura- ".... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa, tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne, si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului...."asa cum ne recomanda si Octavian Stoica!
Si... de ce nu? peste mamaliga un ou ochi frumusel ,
presarat cu branza rasa ,din belsug.
Alaturi merg foarte bine si niste castraveciori murati.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
florin
Super tare
anonymous
Am facuto si eu o bunatate nota 10
anonymous
Mi-au ramas de la un gretar rinichi si ficat de vita si cotlet si ceafa de porc...a iesit o tochitura de senzatie...nu am avut cimbru dar am pus putin sovarf (oregano) cules in vacanta prin apropierea Rucar-ului, plus 2-3 frunze de dafin PS: FARA vegeta/delikat/etc
PS2: pt "atot cunascatorii in ale gatitului"comentatori de mai jos care nu au auzit de tochitura de organe (macelareasca) : daca nu stiti despe ce vorbiti nu va dati cu parerea aiurea, mai ales ca bucataria/gatitul nu sunt stiinte fixe. Gatesti ce iti place...si cum iti place.
anonymous
Am incercat-o. E delicioasa, dar..... in loc de ficat, cred ca ar merge splina, pt a a avea aceeasi textura.
anonymous
Mancare sanatoasa nene nu jucarie
anonymous
Mare adevar grait-a gura ta. Sa fiew untr-un ceas bun ! Promit sa o fac cat mai curand !
anonymous
Delicioasa.
anonymous
Acum incerc reteta, apoi revin cu, comentarii
anonymous
Ceapa e mai bine tăiată solzișori subțiri. Ficatul 10 minute ținut în lapte rece înainte de a-l pune la prăjit și rinichii cu 2 ore înainte curățați tăiați bucăți și puși în apa cu oțet. Schimbat apa la o oră. În rest totul ok
anonymous
Cea mai tareeeee!!!
Punctează această reţetă