Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul, pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri.
Se potriveste de sare, piper, boia si cimbru. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
As recomanda sa se lase carnea la macerat mai intai. Se pune toata carnea intr-o punga de plastic cu zipper , adaugati 2 lingurite de suc de lamaie proaspat , 2 lingurite de boia dulce , 1 lingurita de cimbru , 1-2 cani de vin rosu merlot , 1 lingura de otet balsamic de calitate , 1/2 lingurita de piper cayenne (optional) , niste usturoi zdrobit , 1 lingurita bicarbonat de sodiu , 2 linguri ulei de masline , sare si piper dupa gust. Lasati totul 24 de ore la frigider apoi urmati reteta , scoateti doar carnea , prajiti-o , iar la final adaugati compozitia cu vin si lasati totul pe foc 15 minute :) . Sper sa fie de ajutor
Reteta este de apreciat, si dau laude autorului, dar in mentalitatea mea " tochitura " este un fel de a smentele, fireste mamaliga este obligatorie :)pune, " pomana porcului " unde se puneau bucati de carne, ficat, inima, carnati de la porcul precedent, si toate condimentele, mamaliga este obligatorie.
Comentarii (59):
As recomanda sa se lase carnea la macerat mai intai. Se pune toata carnea intr-o punga de plastic cu zipper , adaugati 2 lingurite de suc de lamaie proaspat , 2 lingurite de boia dulce , 1 lingurita de cimbru , 1-2 cani de vin rosu merlot , 1 lingura de otet balsamic de calitate , 1/2 lingurita de piper cayenne (optional) , niste usturoi zdrobit , 1 lingurita bicarbonat de sodiu , 2 linguri ulei de masline , sare si piper dupa gust. Lasati totul 24 de ore la frigider apoi urmati reteta , scoateti doar carnea , prajiti-o , iar la final adaugati compozitia cu vin si lasati totul pe foc 15 minute :) . Sper sa fie de ajutor
Bunnnnnn
Bun bun
Waw ce gust............
Buna rau
O bunatate si cu niste muraturi de casa langa tochitura mananci de nu te mai ridici de la masa
Reteta este de apreciat, si dau laude autorului, dar in mentalitatea mea " tochitura " este un fel de a smentele, fireste mamaliga este obligatorie :)pune, " pomana porcului " unde se puneau bucati de carne, ficat, inima, carnati de la porcul precedent, si toate condimentele, mamaliga este obligatorie.
Se servește cu mămăliguță, 1-2oua ochiuri,si brânză telemea rasă, care e mai gurmand poate adăuga și un cârnaț afumat
F bun si sanatos !
FOARTE BUNA.