Ciupercile nu le-am spalat, numai le-am sters putin cu un servet umed. Pe cele stridie le-am rupt fasii, cu codite cu tot, iar pe cele Shiitake le-am taiat felii, fara codite.
Se incinge intr-o tigaie uleiul, se adauga ceapa si ardeiul si se calesc pana se rumenesc. Se adauga ciupercile si calesc si ele pana se rumenesc, mestecandu-se din cand in cand . Intre timp se adauga un praf de sare si piper.
Cand ciupercile s-au rumenit, se adauga vinul si se stinge tigaia, apoi se pune pasta de rosii si se gateste pana cand vinul este evaporat si se formeaza un sos . Se adauga usturoiul si cimbrul si se gusta pentru sare si piper.
Pentru servit, se pune mamaliga pe o farfurie, tochitura deasupra si un ou ochi peste tot. Se presara patrunjel si branza.
Mamaliga a facut-o din 3 cani de apa, 1 lingurita de sare si 1 cana malai. Se pune apa la fiert, si cand incepe sa fiarba se pune sarea si malaiul mestecand cu telul in continuu. Se lasa pana se ingroasa. Va fi moale si se serveste cu lingura.
Ciuperci shiitake, stridie, 100g/80g? - de unde??? de la Cora??? Da' 95/85g?? Juma' "cana" ardei rosu??? Cine este cu "mmmmm..." habar n-are despre ce este vorba! Cauta un LIMBAJ de produse care SE GASESC pe piata romaneasca!! -piete sau supermarketuri!
Mamicuta, draga, tu unde traiesti? Mama ta doar asa iti facea chestia asta, de-i zici tu "tochitura", numai cu ciuperci shiitake si ciuperci stridie? Te pomenesti ca numai din astea gasea la Alimentara sau in Piata Obor, sau in padurea din spatele casei din Cocarlatii din Deal! Mda, si obligatoriu branza Feta, ca telemeaua noastra ne sta in gat si ni se apleaca! Daca era vorba despre o reteta asiatica as fi inteles folosirea acelor ciuperci, dar sa vii si sa-i spui "tochitura", care este o mancare romaneasca, si sa folosesti ciuperci chinezesti plus branza greceasca, e o dovada de snobism tatesc fara nicio urma de cultura culinara!
Comentarii:
Ciuperci shiitake, stridie, 100g/80g? - de unde??? de la Cora??? Da' 95/85g?? Juma' "cana" ardei rosu??? Cine este cu "mmmmm..." habar n-are despre ce este vorba! Cauta un LIMBAJ de produse care SE GASESC pe piata romaneasca!! -piete sau supermarketuri!
Mamicuta, draga, tu unde traiesti? Mama ta doar asa iti facea chestia asta, de-i zici tu "tochitura", numai cu ciuperci shiitake si ciuperci stridie? Te pomenesti ca numai din astea gasea la Alimentara sau in Piata Obor, sau in padurea din spatele casei din Cocarlatii din Deal! Mda, si obligatoriu branza Feta, ca telemeaua noastra ne sta in gat si ni se apleaca! Daca era vorba despre o reteta asiatica as fi inteles folosirea acelor ciuperci, dar sa vii si sa-i spui "tochitura", care este o mancare romaneasca, si sa folosesti ciuperci chinezesti plus branza greceasca, e o dovada de snobism tatesc fara nicio urma de cultura culinara!
Orice ciuperci sunt bune, brune, de padure, galbiori...
Excelent
Mmmmmmmmmm un deliciu :)
mai vrem si alte retete de papa bun!!!
Superb ok.