Cu o consistență între iaurt și crema de brânză, skyr este o specialitate islandeză extra cremoasă. Mai scăzut în grăsimi decât iaurtul „în stil grecesc”, este foarte bogat în proteine (de 2,5 ori mai multe decât iaurtul clasic).
Vă lăsăm cu răsfățul tortului nostru cu skyr și ciocolată.
Separați albușurile de gălbenușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul până când amestecul face spumă.
Adăugați skyr, amidonul de porumb și amestecați. Adăugați pepitele de ciocolată și amestecați.
Bateți albușurile spumă și adăugați-le delicat la amestec. Folosiți o spatulă pentru a încorpora ușor albusurile în preparat.
Turnați preparatul în forma de Bundt și coaceți la 180° C timp de 30 de minute.
Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o desface. Odată pusă pe farfurie, se lasă să se odihnească la frigider pentru cel puțin o oră. Ideal ar fi sa faceți această prăjitură cu o zi înainte. Savurați!
Comentarii:
Skyr, ce este acest aliment, de ce nu puneti numele rominesc .