Gâteau cu skyr si pepite de ciocolată

Desert
Foarte ușor
47 min

Cu o consistență între iaurt și crema de brânză, skyr este o specialitate islandeză extra cremoasă. Mai scăzut în grăsimi decât iaurtul „în stil grecesc”, este foarte bogat în proteine ​​(de 2,5 ori mai multe decât iaurtul clasic). Vă lăsăm cu răsfățul tortului nostru cu skyr și ciocolată.

Ingrediente

8

Materiale

  • formă de Bundt de 22cm de diametru

Preparare

Preparare15 min
Timp așteptare2 min
Gătire30 min
  • Separați albușurile de gălbenușuri. Frecați gălbenușurile cu zahărul până când amestecul face spumă.
  • Adăugați skyr, amidonul de porumb și amestecați. Adăugați pepitele de ciocolată și amestecați.
  • Bateți albușurile spumă și adăugați-le delicat la amestec. Folosiți o spatulă pentru a încorpora ușor albusurile în preparat.
  • Turnați preparatul în forma de Bundt și coaceți la 180° C timp de 30 de minute.
  • Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o desface. Odată pusă pe farfurie, se lasă să se odihnească la frigider pentru cel puțin o oră. Ideal ar fi sa faceți această prăjitură cu o zi înainte.
    Savurați!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

fp

Skyr, ce este acest aliment, de ce nu puneti numele rominesc .

abuz