Tabouleh - salata libaneza

Ingrediente
2
Reteta originala e cam asa:
Rețete inrudite
-
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
-
Salata panzanella - salata italiana
-
Salata cub rubik
-
Salată de cușcuș pentru un aperitiv simplu, sănătos și colorat!
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Se amesteca toate si salata este gata. Tabouleh este o salata a carei reteta provine din Liban, si la care baza compozitiei este graul sfaramat
- Se gaseste la Mega Image, dar cred ca este in orice supermarket, la raionul de produse "arabesti".
- Punem bulgurul la inmuiat in apa fierbinte, timp de 30-40 minute . Dupa ce s-a inmuiat, il stoarcem bine de apa si il punem intr-un castron de salata.
- Adaugam salata taiata fasiute, rosia taiata cubulete, verdeturile taiate marunt. Amestecam cu ulei, otet, sare si piper- dupa gust.
- Se poate servi ca si garnitura, dar si ca fel principal. Este o salata de post foarte buna si consistenta.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
L
Larisafabian,
03/03/2021
Imi pare rau sa las asa comentariu, dar pur si simplu o iau razna cand vad denumirea de tabouleh la ceea ce nu e tabouleh. Voi stiti cum arata exact reteta libaneza ???? Pai frate patrunjelul e baza ( asta insemnand chiar si 7-8 -10 legaturi de pantrunjel depinde cate portii vrei sa faci... putine rosii putin dar ft putin bulgur ala abia se vede in salata , ceapa si lamaie multa ... nu 5 kg de bulgur sau cous cous si nu salata verde sau alte minunatii ( da se pune salata tabouleh pe un pat de salata verde atat. Asta nu e tabouleh !! Punct.