Supa de leurda si salata

Felul principal
Foarte ușor
35 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • A spalat leurda si salata si le-am taiat fasiute. A taiat ceapa marunt si slanina cubulete mici. A prajit intr-o oala mare ,in putin ulei, slanina, ceapa,salata si leurda.A adaugat apa,sare,laptele si arpacasul.
  • Lasam la fiert pana cand toate sunt fierte,dar inca crocante. Leurda imprumuta supei gustul ei de usturoi si padure, salata ii da dulceata,iar arpacasul pocneste intre dinti,si simti cum toate B-urile migraza prin tine direct in celule.
  • Intre timp,prajiti niste paine,cum va place.Intrega sau crutoane.
  • Cred ca stramosii infigeau painea in tepusa si o frigeau direct in foc.
  • Asterneti o fata de masa tesuta in razboi ,puneti zama in farfurii de lut si mancati cu o lingura de lemn.

Punctează această reţetă

piscotelPiscotel

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Puteti pune spre sfarsitul fierberii si oua (ochiuri romanesti).Folositi in loc de sare o vegeta pe care ati facut-o voi in toamna...din 1kg.morcovi,1kg.patrunjel radacina,1 kg.rosii,1 kg ceapa,2 teline,1 kg.ardei gras,1 kg.gogosari.Toate le curatati,le tocati si,la fiecare kg.de tocatura adaugati 220 gr.sare neiodata si o mana de verdeata tocata(patrunjel si telina).NU SE FIERBE,NU SE DUNSTULESTE!Eu o pastrez in bidon de 5 l de apa plata,in camara.Vegeta asta se poate folosi la aproape orice fel de mancare,Atentie,nu veti mai sara mancarea decat daca e necesar.

abuz