Supa de leurda si salata
Ingrediente
4
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- A spalat leurda si salata si le-am taiat fasiute. A taiat ceapa marunt si slanina cubulete mici. A prajit intr-o oala mare ,in putin ulei, slanina, ceapa,salata si leurda.A adaugat apa,sare,laptele si arpacasul.
- Lasam la fiert pana cand toate sunt fierte,dar inca crocante. Leurda imprumuta supei gustul ei de usturoi si padure, salata ii da dulceata,iar arpacasul pocneste intre dinti,si simti cum toate B-urile migraza prin tine direct in celule.
- Intre timp,prajiti niste paine,cum va place.Intrega sau crutoane.
- Cred ca stramosii infigeau painea in tepusa si o frigeau direct in foc.
- Asterneti o fata de masa tesuta in razboi ,puneti zama in farfurii de lut si mancati cu o lingura de lemn.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Puteti pune spre sfarsitul fierberii si oua (ochiuri romanesti).Folositi in loc de sare o vegeta pe care ati facut-o voi in toamna...din 1kg.morcovi,1kg.patrunjel radacina,1 kg.rosii,1 kg ceapa,2 teline,1 kg.ardei gras,1 kg.gogosari.Toate le curatati,le tocati si,la fiecare kg.de tocatura adaugati 220 gr.sare neiodata si o mana de verdeata tocata(patrunjel si telina).NU SE FIERBE,NU SE DUNSTULESTE!Eu o pastrez in bidon de 5 l de apa plata,in camara.Vegeta asta se poate folosi la aproape orice fel de mancare,Atentie,nu veti mai sara mancarea decat daca e necesar.
Punctează această reţetă