A spalat leurda si salata si le-am taiat fasiute. A taiat ceapa marunt si slanina cubulete mici. A prajit intr-o oala mare ,in putin ulei, slanina, ceapa,salata si leurda.A adaugat apa,sare,laptele si arpacasul.
Lasam la fiert pana cand toate sunt fierte,dar inca crocante. Leurda imprumuta supei gustul ei de usturoi si padure, salata ii da dulceata,iar arpacasul pocneste intre dinti,si simti cum toate B-urile migraza prin tine direct in celule.
Intre timp,prajiti niste paine,cum va place.Intrega sau crutoane.
Cred ca stramosii infigeau painea in tepusa si o frigeau direct in foc.
Asterneti o fata de masa tesuta in razboi ,puneti zama in farfurii de lut si mancati cu o lingura de lemn.
Puteti pune spre sfarsitul fierberii si oua (ochiuri romanesti).Folositi in loc de sare o vegeta pe care ati facut-o voi in toamna...din 1kg.morcovi,1kg.patrunjel radacina,1 kg.rosii,1 kg ceapa,2 teline,1 kg.ardei gras,1 kg.gogosari.Toate le curatati,le tocati si,la fiecare kg.de tocatura adaugati 220 gr.sare neiodata si o mana de verdeata tocata(patrunjel si telina).NU SE FIERBE,NU SE DUNSTULESTE!Eu o pastrez in bidon de 5 l de apa plata,in camara.Vegeta asta se poate folosi la aproape orice fel de mancare,Atentie,nu veti mai sara mancarea decat daca e necesar.
Comentarii:
Puteti pune spre sfarsitul fierberii si oua (ochiuri romanesti).Folositi in loc de sare o vegeta pe care ati facut-o voi in toamna...din 1kg.morcovi,1kg.patrunjel radacina,1 kg.rosii,1 kg ceapa,2 teline,1 kg.ardei gras,1 kg.gogosari.Toate le curatati,le tocati si,la fiecare kg.de tocatura adaugati 220 gr.sare neiodata si o mana de verdeata tocata(patrunjel si telina).NU SE FIERBE,NU SE DUNSTULESTE!Eu o pastrez in bidon de 5 l de apa plata,in camara.Vegeta asta se poate folosi la aproape orice fel de mancare,Atentie,nu veti mai sara mancarea decat daca e necesar.