Se spala,se curata si se taie legumele cuburi.Telina feliati-o in fasii subtiri,ca sa fiarba repede,o data cu cartofii. Se calesc in unt,in acesta ordine :ceapa,telina si cartofii.Invartim cu o lingura de lemn ,pana cand toate sunt patrunse.
Punem apoi apa,doar cat sa acopere legumele ,si lasam sa fiarba sub capac,pana cand toate sunt moi.Cam 30 de minute. Punem totul in blender si obtinem un pure matasos si aromat.
Daca nu aveti blender,legumele moi si apa in care au fiert,se pot trece print-o sita . Pureul il punem din nou in cratita si-l diluam cu supa de pui sau lapte,pana la consistenta dorita.
Condimentam cu sare si piper. Adaugam verdeata,taiata fin. Supa este gata.
Pentru servit,punem alaturi cateva felii de paine prajita si smantana. A prajit painea direct pe difuzorul de caldura. Stiti voi,talerele alea din fonta care se pun sub cratita .
"2 litrii" Adica un litriu - doi litrii Ai lipsit de la orele de gramatica sau ai o incultura extrem de vasta! "concentrat de pui" Manca-ti-ai E-urile!
Comentarii:
"2 litrii" Adica un litriu - doi litrii Ai lipsit de la orele de gramatica sau ai o incultura extrem de vasta!
"concentrat de pui" Manca-ti-ai E-urile!
Seamana mai degraba cu un piure de cartofi .