Pentru supa: Se fierbe spanacul, apoi se adauga condimentele si cana de lapte in care se amesteca faina. Se lasa la fiert timp de 20 minute, apoi se strecoara supa, fara a se arunca zeama.
Spanacul se trece prin sita si pasta obtinuta se adauga in zeama. Se pune din nou pe foc 5 minute. Apoi se lasa la racit si se drege cu galbenusul.
Pentru galuste: Se taie painea felii si se inmoaie in lapte. Se preseaza ca sa nu fie prea imbibate cu lapte si apoi se trec prin masina de tocat.
Se amesteca mai intai compozitia cu galbenusurile, apoi se adauga albusurile batute spuma, untul si pesmetul.
Se pune la fiert o cratita cu apa si 1 condimente si cand apa da in clocot se ia cu lingurita din pasta obtinuta si se da drumul galustelor in apa fiarta.
Se lasa la fiert pana se ridica la suprafata apei.
Comentarii:
Prea multa faina si in supa si in galuste