Se curata telina , patrunjelul si ceapa. Se taie cubulete si se pun la fiert in supa de pui sau legume. Separat, intr-o tigaie, se topeste untul si se calesc ciupercile spalate si taiate felii subtiri. Se lasa focul mic, pana cand se inmoaie ciupercile, dupa care se da tigaia deoparte. Pastrati cateva feliute pentru a orna, la final, supa.
Se fierbe in supa si cartoful taiat cubulete si ciupercile, pana cand scade apa si se inmoaie bine toate legumele. Se mixeaza supa la blenderul robotului de bucatarie, adaugand lapte, faina, cimbru, sare si piper dupa gust. Se pune din nou pe foc compozitia si se lasa sa mai dea un clocot, doua, pana se ingroasa putin.
La sfarsit se adauga patrunjel verde tocat si crutoane de paine, prajite in putin ulei. Cand s-au rumenit, se adauga usturoi maruntit sau si mai bine, praful de usturoi, dupa care se opreste focul. Se presara in boluri, deasupra supei de ciuperci, alaturi de-o lingura, doua de smantana.
Comentarii:
Da
Nu-mi place cum arata...deci nu pot prepara ceva care arata asa desi stiu ca gustul primeaza ...sorry
Abia astept s-o prepar...deja imi lasa gura apa....
Excelent!!!
ESTE DELICIOASA!