Initial am vrut sa prepar doar un sos de ciuperci, dar avand destula materie prima, am sfarsit prin a pregati o supa in toata regula pe care apoi am adaptat-o sa devina sos si am impuscat doi iepuri dintr-un foc :). Cand timpul - ori mai bine spus lipsa lui - conteaza, sunt destule mancaruri care se pot transforma pentru a servi mai multor scopuri.
Ciupercile, ceapa si telina, se curata apoi ciupercile se taie in patru iar restul marunt. Ceapa si telina se calesc in putin unt, in oala de supa. Adaugi ciupercile, pui 600 ml de apa, condimente si lasi sa fiarba 15 min sau pana cand ciupercile sunt facute. Strecori, pastrand zeama alaturi. Adaugi smantana batuta cu ou si pasezi in blender ori cu mixerul vertical. Adaugi din zeama in care au fiert legumele pana ai consistenta dorita a supei, apoi mai lasi 2 min pe foc, amestecand continuu.. Servesti fierbinte, cu crutoane. Pofta buna!
300 g telina?? stii cat timp iti ia sa maruntesti telina? nu pui patrunjel la sfarsit, peste crema gata? si nu f fierbinte? fiindca poate da un pic de amar. oul cu smantana se numeste a drege....3 linguri + de smantana?? 2 oua! Cum de putei posta pe acest site?? 40 min?? pe dinafara total...
Comentarii (39):
Foarte buna si gustoasa ...multumesc !
Ff buna iamiiami..
Foarte buna!!!!
Foarte, foarte buna! Multumesc pentru reteta!
Un cartof nu ? Dar un morcov ? Incearca sa condimentezi cu putina nucsoara rasa .
300 g telina?? stii cat timp iti ia sa maruntesti telina? nu pui patrunjel la sfarsit, peste crema gata? si nu f fierbinte? fiindca poate da un pic de amar. oul cu smantana se numeste a drege....3 linguri + de smantana?? 2 oua! Cum de putei posta pe acest site?? 40 min?? pe dinafara total...
Ai pus in supa si iepurii impuscati de care aminteai? Ca la ingrediente nu i-am gasit!
Usor de preparat ,buna,cu un gust deosebit
Mult prea dezinteresata aceasta reteta.
F.buna hranitoare