Intai taiem carnea fasii mai subtiri. Morcovul , patrunjelul dupa ce l-am curatat si spalat il taiem felii subtiri. Usturoiul il curatam si il feliem. Razuim coaja de lamaie.
Acum purcedem la treaba . Punem untura la incins si calim pe el fasiile de carne pana devin albe. Adaugam feliile de morcov , patrunjel si usturoi si continuam sa calim inca circa 2-3 minute. Stimgem totul cu circa 2 l apa rece.
Lasam sa fiarba la foc mic pana carnea e moale apoi condimentam cu sare dupa gust si cu putin otet ( otet adaugati in functie de gustul fiecaruia mai mult sau mai putin ). Adaugam si coaja rasa de lamaie si lasam sa dea cateva clocote .
In acest timp cele 2 galbenusuri de ou le amestecam cu smantana, apoi din supa fierbinte adaugam cate un pic la maia pana devine si aceasta calda .Acum maiaua astfel obtinuta il turnam in oala peste supa fierbinte si lasam sa dea un clocot.