Secretul acestei supe minunate este usturoiul copt. Dupa ce ung cativa catei de usturoi, cu coaja cu tot (the more, the merrier) cu ulei de masline si ii bag in cuptor pentru 15 minute, devin extraordinar de fascinant de aromati, pierzandu-si toata iutela si concentrandu-si tot potentialul de yum-yum :D
Dupa etapa asta, tot ce mai ramane e sa calesc intr-o oala, in putin ulei de masline o ceapa, pentru 5 minute, apoi sa adaug 2 morcovi si dovleacul taiat cubulete, sa adaug apa (eu am pus 2 L impreuna + 2 cubulete de Maggi de legume), sare si piper, sa acopar si sa imi vad de treaba 30 de minute, in timp ce supa mea bolboroseste linistita.
La sfarsit, transfer supa in robotul de bucatarie, impreuna cu cateii de usturoi copti, decojiti, si 2-3 linguri de smantata, si pasez totul pana ajunge la o consistenta fina si catifelata (deja v-am facut pofta, nu?)
Dupa ce am pus supa in boluri, am decorat-o cu o lingura de smantana si un praf de piper.
Nu vreau sa intru in casa la dv dupa ce ati copt usturoiul in cuptor dupa aceea acopera gustul simplu si delicat de dovleac sper ca nu mai iesiti din casa 2 zile dupa tot usturoiul ala ((((si in sfirsit nu asi vrea sa muncesc alaturi de o persoana cu miros )
Comentarii (28):
Trbuie pus mai putin usturoi
Acum o fac din nou pentru REVELION, si pun si sfecla rosie, telina, crutoanele le fac eu
Pare foaerte bine o so fac azi
Am mancat si e foarte gustoasa Nicol din Gera Germania
Foarte buna
De incercat,pare buna
De unde scoatei retetele ?
Nu vreau sa intru in casa la dv dupa ce ati copt usturoiul in cuptor dupa aceea acopera gustul simplu si delicat de dovleac sper ca nu mai iesiti din casa 2 zile dupa tot usturoiul ala ((((si in sfirsit nu asi vrea sa muncesc alaturi de o persoana cu miros )
USTUROIUL ACOPERA GUSTUL DE LA DOVLEAG.
Super