Dovlecelul si vanata ,se curata de coaja si se taie in cuburi mai mari. Vanata se poate lasa si cu coaja. Se calesc apoi in 2 linguri ulei pana cand se inmoaie.
Saram si piperam. Separat ,calim intr-o lingura cu ulei, usturoiul taiat felii si ardeiul iute taiat rondele. Adaugam rosiile,decojite si tocate cuburi mici, o foaie de dafin,boia dulce.
Calim 4-5 minute. Sosul obtinut, il turnam peste vinetele si dovleceii caliti mai devreme. Punem sare, vegeta, busuioc verde cimbru-dupa gust.
Mai calim1-2 min. si oprim focul. Fierbem pastele in apa cu sare,8-10 minute Le scurgem si le clatim cu mai multe ape reci. Adaugam o lingura cu ulei de masline si putin busuioc si patrunjel verde si amestecam. Servim pastele ,cu sos cald cu vinete si dovlecei.
Comentarii:
Excelent!!!
Super
Cand intr-o reteta apare vegeta nu mai am de ce sa citesc mai departe.