Se fierb spaghetele dupa instructiunile ambalajului. Zucchini sau dovlecei cu coaja mai verde, se taie in fasii pe lung. Se foloseste feliile exterioare care sunt verzi, iar la miez dati alta intrebuintare. Se sareaza, apoi se pun in ulei si apa, sa se caleasca.
Dupa ce sau inmuiat, se taie in felii subtiri ca niste spagetti. Se face un sos. Rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Eu prefer prazul in locul cepei ,ca are un gust mai dulceag si cu un miros mai placut. Deci, se taie prazul in rondele, ardeiul cuburi. Intr-o tigaie se pune ulei. Cand se incinge se pun pentru 2 minute catei de usturoi zdrobiti, apoi se scot.
Se adauga prajul, rosiile si ardei. Se condimenteaza si se adauga dupa gust, busuioc, oregano si rozmarin. In sosul rezultat se mai poate adauga bucati de bacon, jambon, kaiser, prosciutto afumat. Se aranzeaza pe farfurie spaghetele cu feliile de zucchini si cu sos deasupra.