Pentru inceput, pregatim marinada pentru carnea de pui. Incepem sa amestecam condimentele uscate: pudra de curry, curcuma, usturoiul, piperul alb, zaharul si sarea. Pentru al o transforma intro pasta, introducem laptele de cocos , amestecam toate ingredientele pana le transformam intro pasta.
Acum putem sa pregatim pieptul de pui pentru a pregati frigaruile. Spalam cu apa rece carnea, o stergem cu prosopul de hartie si incepem sa o faliem in fasii de circa 1 cm grosime, dar taiem carnea in unghi de aprox 45 grade. Obtinem astfel bucatile necesare sa le punem in tepusele de bambus pregatite anterior .
Carnea astfel taiata o introducem in marinada si amestecam bine pana toata suprafata carnii e acoperita de pasta de marinada. Putem pune de pe acum carnea in tepuse. Bucatile mai mari, cate una pe tepusa, bucatile mai mici, cate doua. Le punem pe un platou si le introducem cel putim 2 ore la frigider.
Putem incepe in aceasta perioada sa pregatim orezul . Intro oala in care fierbem apa necesara cu o lingurita de sare, punem orezul si-l fierbem conform indicatiilor producatorilor. Cand orezul a fiert, il punem deoparte. Cand fac orez cu legume, folosesc in general boabe de porumb fiert din conserva, mazare congelata si cubulete mici taiate dintrun ardei kapia rosu aprins. Pentru a pastra superba culoare a boabelor de mazare e nevoie de un "truc" culinar foarte simplu.
Dupa ce scoatem din congelator o cantitate de mazare care consideram ca ne e suficient pentru produs, o lasam sa se decongeleze fara a interveni peste ele.Acum urmeaza cea mai interesanta etapa pentru pregatirea boabelor de mazare. Punem o oala mica cu apa cu sare la fiert. Introducem mazarea intro strecuratoare si cand apa fierbe, introducem mazarea in apa, maxim 2 minute. Imediat dupe scurgerea timpului, boabele se arunca intrun bol cu apa rece si gheata, pentru a opri fierberea boabelor. In felul acesta avem boabele de mazare fierte dar cu un colorit viu, natural.
Amestecam porumbul, mazarea si ardeiul kapia tocat. Priviti ce culori arzatoare avem in farfurie. Incingem o tigaie (wok) cu putin ulei de arahide. Punem orezul fiert in wok si incepem sa-l prajim. Putem pune si legumele noastre. Amestecam bine inca 1 minut. Orezul nostru ar trebui sa fie gata. Il dam deoparte si-l mentinem cald. Au trecut cele 2 ore pentru marinare. Incingem cuptorul . Punem frigaruile intro tava pe care am tapetat-o cu o folie de aluminiu. Introducem circa 5-6 minute in cuptor, sub gril.
Pana se gatesc frigaruile, facem sosul de arahide. Intro tigaie punem restul de lapte de cocos, pe care de data asta il folosesc si ca agent de prajire ,grasimea din lapte ne va fi indeajuns. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam si pasta de curry rosu. Omogenizam foarte bine. Dupa omogenizare, punem untul de arahide in sosul din tigaie, amestecam energic pentru a topi acest unt. Cand sunt omogenizate ingredientele, adaugam si alunele caju maruntite si continuam inca 30 de secunde omogenizarea sosului. Acum sosul fiind gata, il scoatem de pe foc. Suntem cu toate ingreddientele gata pentru montajul in farfurie. Cateva frigarui de carne de pui, peste care turnam fara rezerva sosul de arahide, iar pe restul farfuriei punem orezul cu legume. Presaram alune caju in farfurie si ardei iute peste frigarui si orez.
Comentarii:
Super reteta