Petitchef

Satay Gai cu sos de alune

Felul principal
6 porții
1 oră
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru Marinada:

Pentru sos de alune:

Preparare

  • Pentru inceput, pregatim marinada pentru carnea de pui. Incepem sa amestecam condimentele uscate: pudra de curry, curcuma, usturoiul, piperul alb, zaharul si sarea. Pentru al o transforma intro pasta, introducem laptele de cocos , amestecam toate ingredientele pana le transformam intro pasta.
  • Acum putem sa pregatim pieptul de pui pentru a pregati frigaruile. Spalam cu apa rece carnea, o stergem cu prosopul de hartie si incepem sa o faliem in fasii de circa 1 cm grosime, dar taiem carnea in unghi de aprox 45 grade. Obtinem astfel bucatile necesare sa le punem in tepusele de bambus pregatite anterior .
  • Carnea astfel taiata o introducem in marinada si amestecam bine pana toata suprafata carnii e acoperita de pasta de marinada. Putem pune de pe acum carnea in tepuse. Bucatile mai mari, cate una pe tepusa, bucatile mai mici, cate doua. Le punem pe un platou si le introducem cel putim 2 ore la frigider.
  • Putem incepe in aceasta perioada sa pregatim orezul . Intro oala in care fierbem apa necesara cu o lingurita de sare, punem orezul si-l fierbem conform indicatiilor producatorilor. Cand orezul a fiert, il punem deoparte. Cand fac orez cu legume, folosesc in general boabe de porumb fiert din conserva, mazare congelata si cubulete mici taiate dintrun ardei kapia rosu aprins. Pentru a pastra superba culoare a boabelor de mazare e nevoie de un "truc" culinar foarte simplu.
  • Dupa ce scoatem din congelator o cantitate de mazare care consideram ca ne e suficient pentru produs, o lasam sa se decongeleze fara a interveni peste ele.Acum urmeaza cea mai interesanta etapa pentru pregatirea boabelor de mazare. Punem o oala mica cu apa cu sare la fiert. Introducem mazarea intro strecuratoare si cand apa fierbe, introducem mazarea in apa, maxim 2 minute. Imediat dupe scurgerea timpului, boabele se arunca intrun bol cu apa rece si gheata, pentru a opri fierberea boabelor. In felul acesta avem boabele de mazare fierte dar cu un colorit viu, natural.
  • Amestecam porumbul, mazarea si ardeiul kapia tocat. Priviti ce culori arzatoare avem in farfurie. Incingem o tigaie (wok) cu putin ulei de arahide. Punem orezul fiert in wok si incepem sa-l prajim. Putem pune si legumele noastre. Amestecam bine inca 1 minut. Orezul nostru ar trebui sa fie gata. Il dam deoparte si-l mentinem cald. Au trecut cele 2 ore pentru marinare. Incingem cuptorul . Punem frigaruile intro tava pe care am tapetat-o cu o folie de aluminiu. Introducem circa 5-6 minute in cuptor, sub gril.
  • Pana se gatesc frigaruile, facem sosul de arahide. Intro tigaie punem restul de lapte de cocos, pe care de data asta il folosesc si ca agent de prajire ,grasimea din lapte ne va fi indeajuns. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam si pasta de curry rosu. Omogenizam foarte bine. Dupa omogenizare, punem untul de arahide in sosul din tigaie, amestecam energic pentru a topi acest unt. Cand sunt omogenizate ingredientele, adaugam si alunele caju maruntite si continuam inca 30 de secunde omogenizarea sosului. Acum sosul fiind gata, il scoatem de pe foc. Suntem cu toate ingreddientele gata pentru montajul in farfurie. Cateva frigarui de carne de pui, peste care turnam fara rezerva sosul de arahide, iar pe restul farfuriei punem orezul cu legume. Presaram alune caju in farfurie si ardei iute peste frigarui si orez.

Rețete inrudite

YouTube

Bomboane cu alune


Poze

Satay Gai cu sos de alune
Satay Gai cu sos de alune - poza 2
Satay Gai cu sos de alune - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

06/03/2012

Super reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tacos crocant de pui și sos satay
Tacos crocant de pui și sos satay
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tacos crocant cu pui în sos satay
Tacos crocant cu pui în sos satay
20 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
14 porții
27 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Noisetier-prăjitura cu alune din 5 ingrediente!
Noisetier-prăjitura cu alune din 5 ingrediente!
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
8 porții
31 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează