Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si brocoli

Muschi de porc in crusta de alune de padure cu sos de mango si brocoli
Felul principal
Ușor
1 h 25 m

Eu una abia astept weekendul sa ma delectez si sa ma joc in bucatarie cu ingredientele aflate prin casa…uneori mai fac si achizitii noi si mai incerc si retete nescrise inca sau “fur” idei din retetele vazute la TV pe care le adaptez dupa gustul si imaginatia mea. Asa a fost si de data aceasta ,aveam 2 muschiuleti pestisori cum le spun eu in frigider si pentru ca muschi umplut abia facusem nu de mult,am zis sa incerc ceva nou. Fusesem la cumparaturi in una din zile,inainte de weekend si am gasit in

Ingrediente

4

Am folosit:

Preparare

Preparare25 min
Gătire1 oră
  • Muschiuletii dupa ce i-am spalat si uscat bine i-am pus intr-un castron si i-am imbaiat cu sos soia,curry,scortisoara si ienibahar si i-am lasat acolo cam 35-40 minute. Separat am curatat mango (1 buc) l-am taiat cubulete nu foarte mici,am taiat si 2 catei de usturoi si 5 cm radacina de ghimbir si le-am bagat toate la blender pana s-a format o pasta cu o culoare foarte frumoasa. Acest amestec l-am pus apoi intr-o craticioara cu putin ulei de masline, l-am lasat sa fiarba putin apoi am adaugat pentru o aroma deosebita o lingurita apa de flori de portocal si la sfarsit o manuta de zahar(pentru a echilibra aromele) pe care l-am lasat sa se topeasca.Asta a fost tot,simplu si extrem de aromat.
  • Dupa ce s-au marinat muschiuletii,i-am scurs putin de marinata in care au stat,pe o foaie de copt FINO,am presarat alune de padure sfaramate,am pus acolo muschiuletii si i-am imbracat in alunele tocate si apoi i-am pus in tava de copt. In tava am adaugat si marinata in care au stat muschii si putin ulei de masline si am dat totul la cuptor pentru aproximativ o ora.Tava eu am acoperit-o cu folie de aluminiu pentru ca muschiuletii sa se patrunda foarte bine. Cu 10 minute inainte de a opri focul am luat folia de aluminiu de pe tava pentru a se forma o crusta frumoasa si apetisanta.
  • Brocoli l-am opait 5 minute in apa cu sare si apoi l-am sotat intr-o tigaie pe aragaz cu ulei de masline si un catel de usturoi tocat marunt.

    Poate suna pompos reteta ca sunt mai multi pasi dar sa nu va speriati de asta pentru ca totul se face simplu si relativ rapid si apoi la cate laude a primit mancarea…credeti-ma ca merita efortul

Punctează această reţetă

danaszocsDanaszocs

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

...intotdeauna se gaseste un neica nimeni sa comenteze munca altuia..in timp ce el sau ea nu stie sa faca nici cartofi prajiti.

abuz

anonymous

E suuupeeer!!!!!

abuz

anonymous

Mango + aroma de portocal ? Portocalul va pregna in aroma si in acest caz inseamna ca mango e folosit doar ca sa "faca" pasta ceea ce este putin cam ..."pretentios" stilistic.
Broccoli prea mult oparit (5 min ?!) isi pierde din aroma.
De "aromat" sunt convins ca totul este aromat insa trebuie sa tineti cont ca in orice fel de mancare aromele trebuie sa fie detectabile pentru papile si nu amestecate precum intr-un cocktail de fructe tropicale.
Succes in continuare!
Experimentele sunt intotdeauna binevenite, atata timp cat respecta niste reguli de baza ale proportiilor, combinatiilor ce se pot anula uneori si timpilor de mentinere la diferite temperaturi.

abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Nu imi aduc aminte sa fi cerut vreo parere despre acest preparat!!!
Pana la urma e chestiune de gusturi dincolo de ce spun cartile.Ar trebui sa fim capabili sa acceptam si ce nu scrie in carti...zic eu!!!
Daca brocoli e sau nu prea fiert,iarasi e chestiune de gusturi,noua nu ne place all dente...asa ca cata vreme gatesc pentru ai mei si nu pentru vreun concurs nu respect decat regulile gustului lor si atat!
apropos ...apa de flori de portocal nu are aroma de portocale,e doar foarte parfumata si atat!!