Petitchef

Muschi de porc in sos cu trufe albe

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Daca nu am cumparat carnea gata feliata,o taiem noi felii de cca 1,5 -2 cm.O punem la marinat cu putin ulei de masline,sare,piper si 1-2 catei de usturoi taiati feliute.Amestecam bine ,acoperim, si dam la frigider cam 1 ora.
  • Daca nu aveti timp de aromat carnea,nu-i nimic,trufele isi vor face treaba cu demnitate.Scoatem muschiul de la frigider,il tavalim prin faina de grau si il punem la prajit intr-o tigaie nu foarte larga,cu ulei sau unt.Le prajim bine pe ambele parti,si stingem cu vinul alb.
  • Lasam sa se evapore alcoolul din vin,cca 1 minut,apoi adaugam smantana.E uitand sa dau carnea prin faina,mi-a lasat putina zeama care pentru ochiul meu critic era inestetica in viitorul sos alb.Asa ca am scos carnea si am filtrat sosul din tigaie,astfel incat sa nu pierd toate aromele lasate de carnita.
  • Apoi a pus peste el smantana si cand a inceput sa fiarba a pus si carnea.A lasat la foc mic acoperit cateva minute,apoi a luat capacul si a lasat sa scada putin.A ras trufele feliute si le-a pus peste carne.A luat imediat de pe foc,deoarece trufele nu se gatesc.
  • A acoperit cu un capac si a lasat cateva minute astfel incat minunata aroma a trufelor sa patrunda in carne cu ajutorul aburilor.Delicios ar fi un cuvant mult prea simplu pentru a putea descrie ce a iesit.
  • Daca nu aveti trufe puteti aroma cu altceva si folosi aceeasi tehnica,sosul de smantana se potriveste de minune cu carnea de porc.
  • Cat despre garnitura,e de data asta am ales sa nu profanez cu nimic aroma trufelor,si am servit carnea alaturi de o salata verde asezonata cu un otet balsamic de calitate stagionat si un ulei de masline extravirgin,din cel mai natural posibil.


Poze

Muschi de porc in sos cu trufe albe
Muschi de porc in sos cu trufe albe - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - petitchef
Trufe cu ciocolata - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto de fistic, sos ușor și gustos
Pesto de fistic, sos ușor și gustos
20 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează