Daca nu am cumparat carnea gata feliata,o taiem noi felii de cca 1,5 -2 cm.O punem la marinat cu putin ulei de masline,sare,piper si 1-2 catei de usturoi taiati feliute.Amestecam bine ,acoperim, si dam la frigider cam 1 ora.
Daca nu aveti timp de aromat carnea,nu-i nimic,trufele isi vor face treaba cu demnitate.Scoatem muschiul de la frigider,il tavalim prin faina de grau si il punem la prajit intr-o tigaie nu foarte larga,cu ulei sau unt.Le prajim bine pe ambele parti,si stingem cu vinul alb.
Lasam sa se evapore alcoolul din vin,cca 1 minut,apoi adaugam smantana.E uitand sa dau carnea prin faina,mi-a lasat putina zeama care pentru ochiul meu critic era inestetica in viitorul sos alb.Asa ca am scos carnea si am filtrat sosul din tigaie,astfel incat sa nu pierd toate aromele lasate de carnita.
Apoi a pus peste el smantana si cand a inceput sa fiarba a pus si carnea.A lasat la foc mic acoperit cateva minute,apoi a luat capacul si a lasat sa scada putin.A ras trufele feliute si le-a pus peste carne.A luat imediat de pe foc,deoarece trufele nu se gatesc.
A acoperit cu un capac si a lasat cateva minute astfel incat minunata aroma a trufelor sa patrunda in carne cu ajutorul aburilor.Delicios ar fi un cuvant mult prea simplu pentru a putea descrie ce a iesit.
Daca nu aveti trufe puteti aroma cu altceva si folosi aceeasi tehnica,sosul de smantana se potriveste de minune cu carnea de porc.
Cat despre garnitura,e de data asta am ales sa nu profanez cu nimic aroma trufelor,si am servit carnea alaturi de o salata verde asezonata cu un otet balsamic de calitate stagionat si un ulei de masline extravirgin,din cel mai natural posibil.