Muschi de porc cu sos de mustar
Aceasta reteta apartine chef-ului Piet Huysentruyt, care este unul din chefii mei preferati. Prea multe nu am ce sa va spun despre ea insa daca va hotarati sa o faceti sunt sigura ca nu veti regreta. Muschiul de porc ramane suculent, fraged si excelent de gustos.
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Sos de miere/mustar – o combinatie irezistibila dulce/sarat
-
Tofu marinat în sos de soia, muștar și coriandru
-
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
-
Chiftelute ikea cu sos
Preparare
Preparare5 min
Gătire30 min
Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper.
Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon si nu mult mai mare decat carnea. Ideea este ca pe fundul recipientului sa ramana acea prajeala ) incingeti untul si asezati carnea cu partea cu mai multa grasime in jos.
Taiati esalotele in 3-4 felii si adaugati-le de jur imprejurul carnii apoi cimbrul si foile de dafin.Lasati carnea la prajit la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte.
Puneti un capac pe tigaie si lasati la foc mediu-mic timp de 25-30 de minute.- Dati capacul la o parte si daca este prea mult lichid mariti focul pana sosul este putin lipit de tigaie.
Verificati carnea ( daca este roz pal in interior este ok dar sa nu fie cruda ) daca este facuta suficient o ungeti deasupra cu o lingura de mustar si o scoateti pe o farfurie pe care o acoperiti cu o folie de aluminium. Sosul:
Adaugati apa peste sosul / prajeala din tigaie, apoi vinul si cealalta lingura de mustar, cubul de vita si smantana. Amestecati bine dupa fiecare si dati la o parte de pe foc.
Treceti sosul printr-o strecuratoare.
Taiati carnea si serviti cu sosul deasupra, langa cartofi natur si daca va place o lingura de mustar cu boabe intregi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!