Muschi de porc cu sos de mustar

Felul principal
Ușor
35 min

Aceasta reteta apartine chef-ului Piet Huysentruyt, care este unul din chefii mei preferati. Prea multe nu am ce sa va spun despre ea insa daca va hotarati sa o faceti sunt sigura ca nu veti regreta. Muschiul de porc ramane suculent, fraged si excelent de gustos.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare5 min
Gătire30 min
  • Muschi de porc cu sos de mustar - Preparare etapa 1Condimentati carnea pe ambele parti cu putina sare si piper.
    Intr-o tigaie/craticioara ( Nu de telfon si nu mult mai mare decat carnea. Ideea este ca pe fundul recipientului sa ramana acea prajeala ) incingeti untul si asezati carnea cu partea cu mai multa grasime in jos.
    Taiati esalotele in 3-4 felii si adaugati-le de jur imprejurul carnii apoi cimbrul si foile de dafin.
  • Muschi de porc cu sos de mustar - Preparare etapa 2Lasati carnea la prajit la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte.
    Puneti un capac pe tigaie si lasati la foc mediu-mic timp de 25-30 de minute.
  • Dati capacul la o parte si daca este prea mult lichid mariti focul pana sosul este putin lipit de tigaie.
    Verificati carnea ( daca este roz pal in interior este ok dar sa nu fie cruda ) daca este facuta suficient o ungeti deasupra cu o lingura de mustar si o scoateti pe o farfurie pe care o acoperiti cu o folie de aluminium.
  • Muschi de porc cu sos de mustar - Preparare etapa 4Sosul:

    Adaugati apa peste sosul / prajeala din tigaie, apoi vinul si cealalta lingura de mustar, cubul de vita si smantana. Amestecati bine dupa fiecare si dati la o parte de pe foc.
    Treceti sosul printr-o strecuratoare.
    Taiati carnea si serviti cu sosul deasupra, langa cartofi natur si daca va place o lingura de mustar cu boabe intregi.

Punctează această reţetă

MelianMelian

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: