Muschi de porc in sos de prune

Va prezint o friptura frageda de porc, cu aroma de ienibahar, lasata la cuptor cam o ora si jumatate, intr-un sos dulce acrisor cu prune uscate si vin. Delicioasa! Reteta este din revista Bucataria de azi.
Ingrediente
8
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 h 30 m
- Se spala carnea si se pune intr-o tava inalta, pentru copt. Se unge carnea cu mustar si se condimenteaza cu boia, sare, piper si ienibahar. Se stropeste cu putin vin.
- Se spala prunele, se scot samburii (eu am cumparat prune uscate fara samburi), se pastreaza jumatate intregi, iar cealalta jumatate se taie bucatele.
Se amesteca vinul cu mierea si prunele, se lasa sa stea impreuna timp de 10 minute ("sa se imprieteneasca"-conform retetei originale!) - Se toarna vinul cu mierea si prunele peste carne, se mai adauga putina apa (aproximativ 150 ml), asa incat sa se acopere un pic mai mult de jumatate din carne.
Se pune tava la cuptor la foc mediu. Eu am acoperit tava cu folie de aluminiu in prima jumatate de ora, apoi am lasat neacoperit. Se intoarce carnea de pe o parte pe alta, la intervale de 15-20 de minute, astfel incat sa se patrunda uniform.
Daca sosul a scazut prea repede, se mai adauga putina apa si putin vin. Se coace timp de aproximativ o ora si jumatate.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am preparat. Este bun. Este diferit si obligatoriu cu vin rosu.
am gătit această rețetă
anonymous
SUPER DE BUN

sanda_ned
Suuuuuper!!
E
eloiseghe
Mi se pare f.gustos acest preparat. Am sa incerc si eu in curand.
anonymous
MINUNATĂ !