Petitchef

Muschi de porc in sos de prune

Va prezint o friptura frageda de porc, cu aroma de ienibahar, lasata la cuptor cam o ora si jumatate, intr-un sos dulce acrisor cu prune uscate si vin. Delicioasa!
Reteta este din revista Bucataria de azi.

Felul principal
8 porții
10 min
1 h 30 m
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se spala carnea si se pune intr-o tava inalta, pentru copt. Se unge carnea cu mustar si se condimenteaza cu boia, sare, piper si ienibahar. Se stropeste cu putin vin.
  • Se spala prunele, se scot samburii (eu am cumparat prune uscate fara samburi), se pastreaza jumatate intregi, iar cealalta jumatate se taie bucatele.

    Se amesteca vinul cu mierea si prunele, se lasa sa stea impreuna timp de 10 minute ("sa se imprieteneasca"-conform retetei originale!)
  • Se toarna vinul cu mierea si prunele peste carne, se mai adauga putina apa (aproximativ 150 ml), asa incat sa se acopere un pic mai mult de jumatate din carne.

    Se pune tava la cuptor la foc mediu. Eu am acoperit tava cu folie de aluminiu in prima jumatate de ora, apoi am lasat neacoperit. Se intoarce carnea de pe o parte pe alta, la intervale de 15-20 de minute, astfel incat sa se patrunda uniform.

    Daca sosul a scazut prea repede, se mai adauga putina apa si putin vin. Se coace timp de aproximativ o ora si jumatate.


Întrebări:




Comentarii:

30/12/2013

Am preparat. Este bun. Este diferit si obligatoriu cu vin rosu.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/12/2013

SUPER DE BUN

(0) (0) Abuz
sanda_ned
sanda_ned, 17/07/2013

Suuuuuper!!

(0) (0) Abuz
eloiseghe, 14/03/2013

Mi se pare f.gustos acest preparat. Am sa incerc si eu in curand.

(0) (0) Abuz
14/03/2013

MINUNATĂ !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
Tarta cu prune uscate fara gluten si fara lactoza
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prepelite cu prune
Prepelite cu prune
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta rasturnata cu prune mirabelle
Tarta rasturnata cu prune mirabelle
9 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Retete dulci cu prune Retete dulci cu prune From „Salsa” with love! From „Salsa” with love!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează