Va prezint o friptura frageda de porc, cu aroma de ienibahar, lasata la cuptor cam o ora si jumatate, intr-un sos dulce acrisor cu prune uscate si vin. Delicioasa!
Reteta este din revista Bucataria de azi.
Se spala carnea si se pune intr-o tava inalta, pentru copt. Se unge carnea cu mustar si se condimenteaza cu boia, sare, piper si ienibahar. Se stropeste cu putin vin.
Se spala prunele, se scot samburii (eu am cumparat prune uscate fara samburi), se pastreaza jumatate intregi, iar cealalta jumatate se taie bucatele.
Se amesteca vinul cu mierea si prunele, se lasa sa stea impreuna timp de 10 minute ("sa se imprieteneasca"-conform retetei originale!)
Se toarna vinul cu mierea si prunele peste carne, se mai adauga putina apa (aproximativ 150 ml), asa incat sa se acopere un pic mai mult de jumatate din carne.
Se pune tava la cuptor la foc mediu. Eu am acoperit tava cu folie de aluminiu in prima jumatate de ora, apoi am lasat neacoperit. Se intoarce carnea de pe o parte pe alta, la intervale de 15-20 de minute, astfel incat sa se patrunda uniform.
Daca sosul a scazut prea repede, se mai adauga putina apa si putin vin. Se coace timp de aproximativ o ora si jumatate.
Comentarii:
Am preparat. Este bun. Este diferit si obligatoriu cu vin rosu.
SUPER DE BUN
Suuuuuper!!
Mi se pare f.gustos acest preparat. Am sa incerc si eu in curand.
MINUNATĂ !