Fierbi mazarea al dente, adica putin mai mult de jumatate, sa simti ca nu e complet inmuiata atunci cand o mesteci. Fierbi si morcovii, si ii tai cuburi mici.
Cureti merele de cotoare si samburi si tai bucatele potrivit de mici pe care le stropesti cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze ; cureti bananele si le tai cuburi potrivit de mari; amesteci mazarea, morcovii, merele si bananele.
Amesteci zaharul, piperul alb, otetul balsamic si zeama de lamaie cele 2 lingur si pui vinegreta peste salata.
Adaugi iaurtul si amesteci repede;5. toci nucile foarte marunt si le adaugi la salata si amesteci.
Mici secrete, mari succese!- trece mazarea printr-un jet de apa rece imediat ce ai luat-o de pe foc si ai strecurat-o din apa in care a fiert; isi va pastra culoarea verde frumoasa;- tine salata la frigider minim 4 ore inainte de a o servi pentru a-si imbogati gustul.