Punem vinetele la dezghetat intr-o sita ca sa se scurga foarte bine apa.
Dupa ce s-au dezghetat le tocam putin, dar nu foarte mult si le punem intr-un vas cu sare si le mixam frumos, adaugam ulei, mixam, iar la sfarsit punem putina sare de lamaie si ceapa tocata marunt.
Vinetele nu se fac cu mixerul cat de lene ti-ar fi, pentru ca se fac o pasta de nu stii ce mananci, vinetele se toaca cu cutitul de inox sau cu tocator de lemn, si nu se pune nici sare de lamaie si nici mustar cum spunea cineva aici (n-am auzit in viata mea de mustar in vinete) pentru ca le schimba gustul; in cel mai rau caz, doar daca sunt iuti sau cam negre, se poate pune putin lapte dulce.
Comentarii:
Nu puteti Dvs. sa trimiteti retete in concordanta cu sezonul ? Ce cauta aici vinetele dintr-o punga din congelator ?
Vinetele nu se fac cu mixerul cat de lene ti-ar fi, pentru ca se fac o pasta de nu stii ce mananci, vinetele se toaca cu cutitul de inox sau cu tocator de lemn, si nu se pune nici sare de lamaie si nici mustar cum spunea cineva aici (n-am auzit in viata mea de mustar in vinete) pentru ca le schimba gustul; in cel mai rau caz, doar daca sunt iuti sau cam negre, se poate pune putin lapte dulce.
Unii pun si maioneza, caz in care salata nu mai e de post. Si asta trebuia sa o stiti, inainte de a va repezi cu critici aiurea.
Vinetele nu se mixeaza ca devin prea pastoase si gretoase iar in loc de sare de lamaie,care nu e sanatoasa ,se foloseste mustar
"le tocam putin, dar nu foarte mult" adica "ce-i prea mult nu-i prea putin"!
Exista si din care nu e de post? O faci poate cu untura, in loc de ulei!