Salată de orez cu creveți, dovlecel și ghimbir

Felul principal
2 porții
Foarte ușor

Genul de rețetă pe care ai mânca-o în fiecare zi în zilele toride de vară: salată de orez! O rețetă super ușor de făcut și mai ales anti-risipă ;-) Și da, este clar rețeta ideală pentru a-ți folosi orezul rămas. Aici, ne-am hotărât să-l aromăm cu creveți, dovlecei și o notă de ghimbir. Gustați-l și spuneți-ne ce părere aveți în comentarii!


Ingrediente

2

Pentru marinada de creveți:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare



Observații

Cum să răcești orezul pentru o salată?

Puteți pur și simplu să-l scurgeți și să-l întindeți pe o tavă de copt (sau pe altă suprafață mare, plană). Lăsați aproximativ 20 de minute să se răcească. În caz contrar, umpleți un recipient mare cu apă rece, scurgeți orezul și puneți-l într-o cratiță mică pe care o veți pune în recipientul mare cu apă rece.

Ce orez să folosiți pentru salată?

Pentru o salată de orez perfectă, folosește orez cu bob lung. Este crocant, dar și moale, și se va amesteca perfect cu celelalte ingrediente ale tale.

Cât timp pot păstra o salată de orez?

După ce ați pus salata de orez într-un recipient ermetic, o puteți păstra câteva zile la frigider.

Cum să îndepărtați intestinul de la creveți?

Tot ce trebuie să faceți este să tăiați spatele cu vârful unui cuțit și apoi să îndepărtați acest celebru „fir negru” cu o scobitoare.

Dacă salata de orez este uscată?

Mai puteti adauga putin ulei de masline, lamaie, amestecati si lasati sa se raceasca.

Pot răci orezul sub jet de apă?

Vă sfătuim să evitați acest lucru deoarece orezul dumneavoastră va pierde nu numai amidon, ci și arome.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+