Salată de orez cu bambus

Salată de orez cu bambus
Felul principal
Foarte ușor
30 min

O salata ce m-a cucerit :)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire15 min
  • Se călește orezul în o lingură ulei de măsline.
    Se adaugă 500 ml apă și se lasă să fiarbă până se absoarbe toată apa.
    Se condimentează cu sare.
    Se scoate din cratița în care a fiert într-un castron și se lasă să se răcească.

    Curățăm legumele, se spală și se taie fideluță.
    Încingem 2 linguri ulei de măsline într-un wok și călim ceapa.
    După 2 minute adăugăm morcovul, apoi ardeiul gras, dovlecelul și bambusul.
    Se amestecă pentru 3 minute la foc mare.
    Adăugăm mierea, sosul de soia și oțetul balsamic.
    Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
    Se vor lăsa să se răcească legumele.

    Pe 4 farfurii întinse, aranjăm salata tăiată, apoi orezul și deasupra legumele.
    Poftă bună!

    PS: Puteți să mai adăugați după gust sos de soia și sos Tabasco.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: