Plecasem initial de la ideea de Shaorma, dar in timp ce preparam…m-au apucat mustrarile de constiinta si am trasformat initiala Shaorma intr-o salata cu pui in lipie. Carnea am condimentat-o inspirata de bucataria araba, si apoi impreuna cu salata verde, rosii, ceapa verde, patrunjel si ardei rosu le-am infasurat in lipie.
Merge foarte bine pentru o cina rapida, cu conditita de a pune carnea la marinat dinainte pentru ca trebuie sa stea minim 2 ore, asa ca se poate pune la marinat fie cu o seara inainte
Daca folositi pulpe se degreseaza bine si se taie in fasii subtiri. Usturoiul impreuna cu sarea se mojareaza pana devine o pasta.
Intr-un castron se pune carnea, se adauga sucul de lamaie, iaurtul, condimentele si usturoiul. Se amesteca, se acopera cu folie alimentara sau cu un capac si sa baga in frigider pentru minim 2 ore. Se poate si de pe o zi pe alta.
Dupa ce a trecut timpul alocat marinarii, se incinge o tigaie mare se toarna 1 lingura de ulei si se pune carnea. Din cand in cand se mai amesteca pentru a se patrunde uniform.
Ingredientele pentru salata se spala, se sterg si se taie.
Se incalzeste usor o lipie intr-o tagaie fierbinte, se aseaza frunze de salata, felii de rosii si ardei, ceapa verde, cateva frunze de patrunjel, carne si 1-2 lingurite de smantana.
Se continua procedeul pana se termina ingredientele.
Comentarii:
Am mai preparat dupa aceasta reteta. Este excelenta si usoara din toate punctele de vedere !!!.
Delicioasa
Bravooo! Imi plase ideea...
Super
Foarte buna!
Super.
Bravo arata foarte bine