Reteta este o combinatie intre reteta Iuliei de pui piri piri , salata verde si legume coapte. In functie de preferinte (si de sezon) se mai pot adauga usturoi verde tocat precum si alte legume coapte. Privind lista ingredientelor poate parea o reteta mai pretentioasa, dar in fapr necesita doar putina rabdare. Este usor de preparat, iar rezultatul este divin.
In masura in care timpul va permite, puneti carnea la marinat cu o seara inainte. Daca nu, ar fi bine sa stea macar o ora intr-o marinata preparata din : usturoi taiat, ardei iute tocat foarte marunt, ulei , sare si piper. Portionati carnea ca pentru gratar inainte de a o marina.
Se prepara dresingul salatei din ceapa, ardei iute, rosie ardei gras si usturoi, toate tocate foarte fin .
Se adauga zeama de lamaie, patrunjelul si uleiul, se potriveste de sare si se pune deoparte pana cand sunt gata si restul ingredientelor. Astfel aromele se vor intrepatrunde mai bine si rezultatul va fi mai gustos.
E timpul sa ne ocupam de carne : incingem bine un gratar si o rumenim bine pe ambele parti.
Pe acelasi gratar se coc si legumele taiate fasii. Se pun deoparte.
E timpul sa asamblam salata : rupem marunt frunzele de salata si le asezam pe fundul farfuriei. Asezam deasupra legumele coapte, carnea taiata fasii si apoi stropim din belsug cu sos.
Comentarii:
Buna! Eu am aplicația instalata, cum pot sa comentez si de acolo? Cat despre reteta, "iti bati copiii de la ea"
Foarte bun preparatul....l-am incercat si eu...imi place... incercati-l fara ezitare..merita !!