Dezghetam fileurile de pangasius (daca sunt congelate) la temperatura camerei, apoi le taiem cuburi. Le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.
Batem oul cu apa si zeama de lamaie. Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, adaugam margarina inmuiata la temperatura camerei si amestecul de ou. Framantam un aluat meted, bun de intins, pe care il modelam in forma de sfera, il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece 1 ora.
Punem uleiul intr-o tigaie si calim legumele cateva minute. Potrivim de sare si piper. Dam deoaprte.
Batem bine,ouale , smantana, laptele, nucusoara, potrivim de sare si piper
Intindem aluatul pe o hartie de copt, il asezam in forma in care il vom coace, si dam la cuptor 10min. la foc potrivit. Scoatem forma din cuptor, punem bucatile de peste, legumele , apoi compozitia de oua si smantana. Scuturam putin vasul, astfel incat lichidul sa patrunda in toata compozitia.
Dam la cuptor 30-35min la foc potrivit (180*C), pana se rumeneste putin pe deasupra.
Se pot face si forme individuale de tarte si se poate servi ca un aperitiv sau poate constituii un fel principal de mancare. Putem folosi si alt peste (bineinteles fara oase)... somon fume, cod, salau, merluciu, macrou..
Ce pot sa va spun !!!...este nu buna, ci foarte buna !!...o imbinare de arome si gusturi care iti lasa o impresie excelenta.
Comentarii:
Pangasius vine din china si este crescut din toate excrementele si murdariile!!! buerk........