Quiche cu somon - rapid de facut
Cand nu aveti prea multe idei pentru masa, nimic nu este mai bun decat Quiche! Servit cu o salata mixta, reprezinta o masa echilibrata pentru cei care se intorc flamanzi de la petreceri nocturne :)
Ingrediente
Materiale
- Forma ceramica de copt cu diametrul de 28 cm
Rețete inrudite
-
Quiche lorraine de casă, rețeta ușoară
-
Quiche cu ton si rosii
-
Quiche cu morcovi, ardei si rosii
-
Quiche de ardei si chorizo
Preparare
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie. Se taie ceapa marunt iar somonul se taie in bucati mari si se adauga in tigaie.
In cazul in care somonul incepe sa se gateasca, maruntiti-l usor cu spatula.
Puneti aluatul in forma si adaugati compozitia cu somon.
Se amesteca ouale cu smantana, sarea si piperul. Se toarna apoi peste somon.
Coaceti 35 minute la 180°C.
Gata!
Observații
Adaosuri posibile : puteti adauga praz sau spanac in reteta dumneavoastra.
Echipamente de gătit
Întrebări
De unde cumpar pâte brisée ?
De la mega image sau de la cora
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Este excelenta. Subscriu totusi la umorul fin - si englezesc - al lui "John Doe" in privinta pretiozitatii denumirilor unor ingrediente. Chiar nu este cazul sa complicam inutil retetele cu denumiri imprumutate, cand avem cuvinte romanesti la indemana.
Este adevarat, ar fi mai clar sa se scrie pe romäneste si daca traim in strainatate si vrem neaparat sa postam ceva pe o pagina romäneasca sa nu folosim expresiile din tara in care traim.
Comentariu la raspunsul de mai sus: este amuzant, dar in limba romana se spune corect "tigaia mea are numai 26 cm " . Tigaia are decat 26 cm este o enormitate auzita la toate televiziunile si care provine din sudul tarii, acolo unde limba, ca si demnitatea umana sunt maltratate. Macar in folosirea limbii sa nu ne influenteze Teleormanul!
Din pacate eu nu pot prepara aceasta reteta: forma mea are decat 26 cm in diametru si am doar smantana solida (pana mi-am luat un feliator, o taiam cu bonfaierul). In plus, am cautat tot orasul salota si nu am gasit: la piata au inteles ca vreau sarlota si m-au trimis la cofetarie. Acolo mi-au impachetat 2 sarlote, crezand ca vorbesc cu "r" aspirat. Cand am zis ca nu cred ca e ce trebuie, mi-au zis sa-mi ajustez proteza sau sa merg la logoped. Nu am proteza, asa ca am mers la logoped, crezand ca asta e vreun angrosist de salote. Saracul, nici el nu stia ce-i aia salota dar m-a invatat s-o pronunt in toate limbile (era mai simplu sa-i ziceti ceapa rosie de apa, mica si lunguiata). Cu pate brisee a fost cel mai simplu: din vasta mea cultura poliglota stiu ca brisee in franceza inseamna spart, rupt. Asa ca am intrat in primul boutique (sic!), am luat o cutie de pate, zicand-mi ca acasa o fac zob cu ciocanul de snitele (poate era mai nimerit sa-i spuneti aluat de tarte). Asteptam cat mai multe astfel de retete cu denumiri care se predau la scolile de chefi (ca doar n-o ca le spun bucatari!).
Ce este pate brisee? Nu apare decât in rețetă.Nu si in modul de preparare.
Poate nu toți cunosc termenul )!