Cand nu aveti prea multe idei pentru masa, nimic nu este mai bun decat Quiche! Servit cu o salata mixta, reprezinta o masa echilibrata pentru cei care se intorc flamanzi de la petreceri nocturne :)
Este excelenta. Subscriu totusi la umorul fin - si englezesc - al lui "John Doe" in privinta pretiozitatii denumirilor unor ingrediente. Chiar nu este cazul sa complicam inutil retetele cu denumiri imprumutate, cand avem cuvinte romanesti la indemana.
Este adevarat, ar fi mai clar sa se scrie pe romäneste si daca traim in strainatate si vrem neaparat sa postam ceva pe o pagina romäneasca sa nu folosim expresiile din tara in care traim.
Comentariu la raspunsul de mai sus: este amuzant, dar in limba romana se spune corect "tigaia mea are numai 26 cm " . Tigaia are decat 26 cm este o enormitate auzita la toate televiziunile si care provine din sudul tarii, acolo unde limba, ca si demnitatea umana sunt maltratate. Macar in folosirea limbii sa nu ne influenteze Teleormanul!
Din pacate eu nu pot prepara aceasta reteta: forma mea are decat 26 cm in diametru si am doar smantana solida (pana mi-am luat un feliator, o taiam cu bonfaierul). In plus, am cautat tot orasul salota si nu am gasit: la piata au inteles ca vreau sarlota si m-au trimis la cofetarie. Acolo mi-au impachetat 2 sarlote, crezand ca vorbesc cu "r" aspirat. Cand am zis ca nu cred ca e ce trebuie, mi-au zis sa-mi ajustez proteza sau sa merg la logoped. Nu am proteza, asa ca am mers la logoped, crezand ca asta e vreun angrosist de salote. Saracul, nici el nu stia ce-i aia salota dar m-a invatat s-o pronunt in toate limbile (era mai simplu sa-i ziceti ceapa rosie de apa, mica si lunguiata). Cu pate brisee a fost cel mai simplu: din vasta mea cultura poliglota stiu ca brisee in franceza inseamna spart, rupt. Asa ca am intrat in primul boutique (sic!), am luat o cutie de pate, zicand-mi ca acasa o fac zob cu ciocanul de snitele (poate era mai nimerit sa-i spuneti aluat de tarte). Asteptam cat mai multe astfel de retete cu denumiri care se predau la scolile de chefi (ca doar n-o ca le spun bucatari!).
Comentarii:
Este excelenta. Subscriu totusi la umorul fin - si englezesc - al lui "John Doe" in privinta pretiozitatii denumirilor unor ingrediente. Chiar nu este cazul sa complicam inutil retetele cu denumiri imprumutate, cand avem cuvinte romanesti la indemana.
E cam gretos...
Este adevarat, ar fi mai clar sa se scrie pe romäneste si daca traim in strainatate si vrem neaparat sa postam ceva pe o pagina romäneasca sa nu folosim expresiile din tara in care traim.
Comentariu la raspunsul de mai sus: este amuzant, dar in limba romana se spune corect "tigaia mea are numai 26 cm " . Tigaia are decat 26 cm este o enormitate auzita la toate televiziunile si care provine din sudul tarii, acolo unde limba, ca si demnitatea umana sunt maltratate. Macar in folosirea limbii sa nu ne influenteze Teleormanul!
Din pacate eu nu pot prepara aceasta reteta: forma mea are decat 26 cm in diametru si am doar smantana solida (pana mi-am luat un feliator, o taiam cu bonfaierul). In plus, am cautat tot orasul salota si nu am gasit: la piata au inteles ca vreau sarlota si m-au trimis la cofetarie. Acolo mi-au impachetat 2 sarlote, crezand ca vorbesc cu "r" aspirat. Cand am zis ca nu cred ca e ce trebuie, mi-au zis sa-mi ajustez proteza sau sa merg la logoped. Nu am proteza, asa ca am mers la logoped, crezand ca asta e vreun angrosist de salote. Saracul, nici el nu stia ce-i aia salota dar m-a invatat s-o pronunt in toate limbile (era mai simplu sa-i ziceti ceapa rosie de apa, mica si lunguiata). Cu pate brisee a fost cel mai simplu: din vasta mea cultura poliglota stiu ca brisee in franceza inseamna spart, rupt. Asa ca am intrat in primul boutique (sic!), am luat o cutie de pate, zicand-mi ca acasa o fac zob cu ciocanul de snitele (poate era mai nimerit sa-i spuneti aluat de tarte). Asteptam cat mai multe astfel de retete cu denumiri care se predau la scolile de chefi (ca doar n-o ca le spun bucatari!).
Se poate cumpăra luat de la mega image sau cora
Ce este pate brisee? Nu apare decât in rețetă.Nu si in modul de preparare.
Poate nu toți cunosc termenul )!