Inspirata dinAndreea's Chinesefood blog
Eu fac quiche destul de des, dar aceasta este prima data cand il fac cu somon afumat. Citind postarea Andreei, mi-am zis trebuie si eu sa il incerc si eu. Fac o supa de somon afumat cu praz, combinatie care ne incanta deci de ce nu si intr-un quiche?
Pentru aluatul fraged eu am folosit: 1 ou, jumatate de unt, aprox 200 gr faina alba, sare si o lingura mare de smantana fermentata.
Am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat pe care l-am pus la frigider minim o ora.
Dupa ce am tinut aluatul la firiger il intindem si tapetam o forma de tarta unsa cu unt cu el. Eu l-am intepat cu furculita pe alocuri.
Am taiat rondele 3 fire de praz si le-am prajit putin in unt iar apoi l-am pus peste aluat. Data viitoare am sa pun prazul crud. Eu fac un quiche cu ciuperci si ceapa verde, si folosesc ceapa cruda. Imi place mult mai mult gustul decat prajit.
Am pus peste bucatile de somon afumat.
Am amestecat 3 oua cu o cutie cream cheese. Eu am pus si o lingura de smantana care imi ramasese de la aluat.
Am turnat amestecul in forma si am pus peste boabe de piper rosu dupa care am pus forma la cuptor.
Si aici, o poza in timp ce asteptam salivand langa cuptor sa se faca:)
Pofta buna! Giovanna