Carnea se spala,se sterge si se trece, se tavaleste prin amestecul de condimente . Intr-o tigaie se incalzeste untul impreuna cu uleiul si se va rumeni bucata de carne pe toate partile.
Intre timp se coc rosiile pe gratar sau la grill,se decojesc si se va pregati sosul.Se vor incalzi ingredientele cat sa se topeasca mierea de albine .
Carnea rumenita impreuna cu rosiile coapte se aseaza intr-o tava sau intr-un vas de yena , se va turna sosul si se va introduce tava la cuptor la foc potrivit pana se va rumeni carnea. Daca va fi cazul mai turnati putin vin alb in sos.
In timp ce friptura se rumeneste vom face si piureul.Cartofii si morcovul se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Cand sunt fierte legumele noastre,scurgem zeama,dar va trebui sa pastram intr-o cana putina supa. Vom pasa legumele cu putin unt,sare,piper,nucsoara dupa gust si vom turna cate putina supa atat cat va iesi un piure omogen dar nu moale si il vom lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit ii vom da diferite forme pe care le vom aseza pe o tava pe care o introducem la cuptor cat sa se coaca, sa se rumeneasca un piculet piureul nostru. Acest piure copt va fi garnitura perfecta pentru fripturica.
Pulpa de porc se va servi taiata in felii. Daca va mai ramane puteti face niste sandwichuri delicioase.
Eu am pus la marinat (mustar, ulei de masline, oregano, busuioc, patrunjel si cc. 300-350 ml vin rosu) carnea intreg (36 ore) , dupa ce am pus la cuptor (200 C) , cu sos de rosii, ceapa, morcovi taiat marunti , un pic de ulei si cu vin rosu. (ap. o ora). Ca si garnitura pireu cu morcovi.
Comentarii:
Yummy!
Eu am pus la marinat (mustar, ulei de masline, oregano, busuioc, patrunjel si cc. 300-350 ml vin rosu) carnea intreg (36 ore) , dupa ce am pus la cuptor (200 C) , cu sos de rosii, ceapa, morcovi taiat marunti , un pic de ulei si cu vin rosu. (ap. o ora). Ca si garnitura pireu cu morcovi.
Delicios...bravo !