Pulpa de porc se fasoneaza. Cu un cutit cu lama ingusta si lunga, se fac doua orifici pe lungul bucatii de porc, care sa strapunga bucata. In aceste orificii se introduc cei doi carnati cabanos, cu grija sa nu se rupa carnati.
Se freaca apoi toata bucata cu amestecul din ulei de masline,mustar, cimbru, salvie proaspata tocata, boia dulce, sare, piper si se lasa la macerat cca o ora.
Inainte de fi dat la cuptor, se face o crusta in putin ulei foarte incins, pe toate fetele. se pune in tava, se adauga supa, se acopera tava cu folie de aluminiu. Se introduce la cuptor, pentru o ora si 15 minute.
Dupa o ora se scoate folia si se mai lasa la cuptor ca sa prinda culoare. Cand carnea este gata se aseaza pe un platou, se acopera si se lasa la odihna 15 min. si doar dupa aceasta se taie felii.
Carnea feliata se serveste cu garnitura de cartofi dulci. Cartofi dulci se fierb in coaja. Cand s-au fiert, se scoate coaja foarte usor si se taie in bucati. Sunt foarte moi si dulci. Se asezoneaza dupa gust.
Comentarii:
A trecut la lista cu favorite!
Ingenioasa reteta si foarte gustoasa
Unde e maghiranul? oricum,eu nu combin,niciodata,cimbrul cu maghiranul....