Pulpa de porc cu orez si sos de usturoi

Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Se pregateste carnea. Se portioneaza felii mari si se pune intr-un sos preparat din amestecul ingredientelor: ulei, sare, piper, boabe de mustar, zeama de lamaie , rozmarin, salvie. Se unge bine si se lasa jumatate de ora apoi , avem doua variante de a pregati carnea.
- Se pune intr-o punga pentru cuptor, se strange bine si se gaureste punga cu o scobitoare. Se baga la cuptor pentru o ora apoi se desface punga cu grija , si se lasa pana ce se rumeneste.
- Intr-un vas de tuci, sau un vas cu fund dublu, turnam tot amestecul , asezam hartie de copt deasupra vasului, apoi un capac si peste capac o greutate. Lasam aproximativ o ora , o ora jumatate la foc mediu.
- Garnitura:
Se caleste o ceapa tocata in putin ulei de masline. Se arunca ceapa si se pune orezul spalat si scurs. Se caleste 3 minute dupa care se adauga ceasca de vin si se fierbe pana se evapora vinul. - Se adauga apa de doua ori cantitatea de orez preparata, cubul de vita si putina sare . Se fierbe la foc mic, acoperit, pana ce scade apa si orezul este fiert . In cazul in care nu e fiert mai puneti putina apa si mai lasati la fiert.
- Sosul:
Ustroiul pisat bine se amesteca cu putina sare apoi se adauga putin cate putin ulei si se procedeaza ca la maioneza. - Se adauga o jumatate de lingurita zahar, o lingura mustar si doua linguri smantana si se amesteca usor. Sos inspirat din reteta Ancai .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă