Imi era pofta de chiftelute de orez bine rumenite si usor crocante. Sunt foarte gustoase si merg de minune cu peste, cubulete de vita sau porc. Eh, eu am ales cubulete de porc deoarece am o reteta foarte gustoasa si aromata care merg de minune impreuna.
Am taiat carnea bucati mai mici, dupa care le-am amestecat cu 1 varf linguita de sare. Intr-o tigaie de teflon am incins 3 linguri de ulei de masline dupa care am adaugat bucatile de carne si le-am lasat la rumenit pentru aproximativ 10 minute, la foc mediu.
Intr-e timp, intr-o oala cu apa clocotita si un praf de sare am adaugat orezul spalat bine. L-am lasat pentru aproximativ 10 minute si am avut grija sa nu se sparga. Dupa fierbere, l-am strecurat si l-am trecut printr-un jet de apa rece.
Peste carne, am adaugat usturoiul maruntit si ghimbirul, am lasat pentru 2 minute la rumenit dupa care am adaugat ceapa verde tocata marunt. Dupa 2 minute am pus toate condimentele astfel: 1 lingurita rasa de boia dulce, 1/2 lingurita piper, 1 varf lingurita chimen si 1 lingura cu sos de soia. Am amestecat bine pana ce fiecare bucatica de carne a fost cuprinsa de amestecul de condimente, am lasat putin la sfarait dupa care am adugat 1 ceasca cu apa. Am acoperit si am lasat totul la foc mic pana cand nu a mai ramas pic de apa.
Orezul l-am amestecat cu 2 oua, 1/2 lingurita sare, 1/2 lingurita piper, 4 linguri seminte de susan, 1 lingurita rasa boia dulce, 2 linguri marar proaspat tocat marunt, 1 lingura sos de soia si cele 2 fire de ceapa verde tocate marunt. Chiftelutele le-am facut astfel: intr-o tigaie de teflon am adaugat 4 linguri de ulei dupa care am adaugat cu ajutorul unei linguri, gramajoare de orez. Dupa cateva secunde de sfarait, le-am turtit putin si le-am lasat la rumenit pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Am completat cu ulei in cazul in care nu mai aveam in ce sa le rumenesc. Chiftelutele le-am aranjat frumos pe o farfurie cu un prosop de hartie sub ele.
Comentarii (13):
Excelentă rețeta, o facem destul de des.
"...intr-o tigaie de teflon am adaugat ..."; adaugat ...la ce?!
Excelent
Cred ca este f. bun
Apetisante,f.bune
Delicios!
Prajeala peste prajeala ? fugi daici...! poate carnea gratar si orezul fiert simplu linga niste sfecla rosie mai vii deacas...nu ?
Super
Chiftelutele ma atrag si pe mine
Interesante chiftelutele