Dizolvi drojdie in laptele caldut cu zaharul,adaugi 3-4 lingurite faina si lasi maiaua sa creasca 10 minute.Apoi o torni peste faina,adaugi sarea,uleiul si framanti un aluat potrivit pe care-l lasi sa creasca 20-30 minute.In acest timp pregatesti umplutura:Speli lobodele in cateva ape si le tai fidelute.
Cureti usturoiul si ceapa,le speli,le tai marunt si le amesteci cu lobodele.Le lasi pe toate intr-o stecuratoare sa se scurga bine zeama,apoi le amesteci cu branza rasa,ouale batute,smantana,mararul tocat si un praf da sare.
Imparti aluatul dospit in jumatate,intinzi din fiecare cate o foaie si asezi una intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.Pui toata umplutura,asezi a doua foaie,o intepi cu furculita si dai placinta la cuptor pentru aproximativ 40 minute.O tai rece.La masa poti s-o insotecti de iaurt sau smantana.
Comentarii:
Am lasat loboda cruda, dar am afecat-o cu 1 lingurita de gris.
Am facut-o acum este delicioasa!
Delicioasa
F putine retete cu loboda
Lipseste oparirea lobodei
Fff buna
C'est une tarte delicieuse!