Intr-un castron incapator batem bine ouale intregi (adica albusuri+ galbenusuri nu albusuri+galbenusuri+coaja :) ). Adaugam laptele rece si amestecam bine. Este momentul sa adaugam faina pana ce aluatul capata consistenta smantanii (trebuie sa fie mai un pic mai gros decat aluatul de clatite).
Recomand folosirea telului pentru a evita formarea de cocoloase. Daca din greseala ati pus prea multa faina, adaugati un pic de lapte. Sunca presata, ardeiul gras, ciupercutele si maslinele le taiem maruntel si le adaugam in coca.
Pe un foc mediu spre mic punem o tigaie la incins. Cand tigaia este fierbinte, punem uleiul si miscam tigaia in toate sensurile pentru a o unge bine. Cu ajutorul unui polonic turnam din compozitie pana cand acoperim bine fundul tigaii.
Punem un capac deasupra si lasam 2 - 3 minute, sau pana cand suprafata clatitei se incheaga si isi schimba culoarea.Cu ajutorul unei spatule intoarcem pizza- clatita si pe partea cealalta .unde va sta cateva minute cat sa prinda culoare. O scoatem pe o tavita si o acoperim cu cascaval ras. Cascavalul se va topi frumos din cauza fierbintelii si va forma o pelicula apetisanta.Se serveste ca atare sau cu adaos de ketchup.
Comentarii:
Super reteta bravo dar cam multe comentarii la ea