Petitchef

Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure

Cateodata am atatea idei incat nu stiu ce sa fac mai intai si altadata…parca oricat as vrea nu vin ideile alea pe care eu le astept…asa a fost si dumineca,cand aveam in frigider cumparat de sambata o frumusete de baby spanac si nu prea am avut inspiratie ce si cum sa fac cu el pentru a-l pune in evidenta a fost bine pana la urma ce sa zic…preparatul final a fost apreciat si mancat dar sunt sigura ca se putea si mai bine de atat …poate data viitoare.

Felul principal
4 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Am folosit:

Preparare

  • Etapa 1 - Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure
    Pieptul de pui l-am feliat in felii mai subtirele si le-am batut putin cu ciocanul de carne pentru a le face mai mari,le-am marinat apoi cu sos soia,curry,ienibahar si le-am lasat cam 25-30 minute la marinat. Intre timp am curatat un catel de usturoi,l-am tocat marunt si l-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline,apoi am adaugat spanacul si l-am sotat cam 2-3 minute pana cand s-a inmuiat. L-am luat deoparte si l-am lasat sa se raceasca.
  • Etapa 2 - Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure
    Ciupercile le-am taiat bucatele mici,ghimbirul l-am tocat foarte marunt, l-am pus in ulei de masline pe foc pentru a-si elibera aroma,am adaugat apoi ciupercile,sos de soia, foarte putin curry si le-am lasat sa isi faca de cap Cand ciupercile s-au inmuiat am adaugat o mana generoasa de susan si una de alune de padure maruntite,am mai amestecat sa se combine aromele si…gata.
  • Etapa 3 - Piept de pui umplut cu baby spanac si ciuperci cu alune de padure
    Intre timp puiul s-a marinat si el,am luat fiecare felie de piept,am pus pe ea spanac sotat ,am rulat si am pus rulourile astfel obtinute in tigaia incinsa cu putin ulei. Pentru ca sa nu leg rulourile le-am asezat in tigaie cu “imbinarea ” in jos ca sa zic asa pentru a se suda prin prajire si ca sa nu se desfaca.

    Pentru ca mai ramasese si putin sos de mango de la muschiul de porc am servit si la pui si s-a potrivit de minune. O reteta usoara, de vara care in ciuda aparentelor se face foarte usor.

    Pofta mare!


Întrebări:




Comentarii:

marcella_n2013
marcella_n2013, 24/06/2013

Ca ai idei,draga chefule, dar incearca asa de combinatii cIudate, si te doare garantat stomacul. Trebuie obisnuit ficatul cu asemenea gusturi. Nu fiti atit de sofisticate, si simplitatea,si gustul, e totul!

(1) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Noi numai asa mancam...cu combinatii "ciudate" si nu avem nici o problema.Zic ca e vremea sa mai depasim si noi nivelul de zacusca si sarmale,si apoi...la el acasa cred ca fiecare gateste ce vrea !!


Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
Cartofi dulci prajiti in cuptor (cu piept de pui)
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează