Carnea,verdeata shi painea(muiata in prealabil in apa caldutza sau lapte apoi stoarsa in maini) se dau prin masina de tocat carne.Ceapa se taie marunt se unduieshte ushor in ulei incins,apoi se strecoara de ulei(sau se ia din tigaie cu o paleta),pentru cei care mananca mai dietetic se da ceapa cruda tot prin masina de tocat.
Usturoiul se da prin masina aia de maruntzit usturoi ca pentru mujdei(daca nu avem se poate da prin mashina de tocat carne).Se adauga sare si piper macinat dupa gust.Cartofii shi morcovii se curata, se dau prin razatoarea mica,se storc de zeama shi se adauga la continutul de pana acum.
Spargem 2-3 oua functzie de cantitatea obtinuta.Apoi omogenizam bine amestecul.Se prajesc in ulei,formandu-le ca pe chiftele,cred nu se rumenesc la fel de tare ca atunci cand vrem sa le servim simple.
Sosul de roshii(vara) cu bulion(iarna) Intr-o oala,aleasa ca marime functie de cate parjoale vrem sa incorporam in sos,se pune apa la fiert in care adaugam roshii tocate cat de marunt putem,o frunza doua de dafin shi cateva boabe de piper,apoi lasam sa fiarba la foc potrivit.cand incepe sa fiarba adaugam un pic de faina(doua-trei linguri dizolvate in apa,cam o cana)si il incorporam in compozitia din oala , incet pentru a nu se forma cocoloashe,mestecand continuu cu o lingura, de preferintza de lemn.
Cand terminat aceasta complicata operatziune(care mie la inceputurile mele de bucatareala imi facea numai cocoloashe ) adaugam pirjoalele shi mai lasam sa traga un clocot pana se ingroasha sosul un pic.Se servesc cu mamaliga calda(dar merg shi cu piine).
Comentarii:
Ai asasinat limba română
Unde ai invatat limba romana? nu am inteles nimic din reteta..scrie corect,asta daca stii bineinteles..faci de ras gramatica limbii romane!!!
Sint mereu gustiae aceste bunatati de pirjoale cusos