Macinat carnea, morcovul si usturoiul, adaugat la umplutura oul, piinea scursa bine de apa, patrunjelul, mararul si ceapa taiate marunt, parmezanul, sare si piper dupa gust. Mi uns miinile cu ulei si trecut la facut pirjolutele. Nu rideti, dar cintarit ca sa iasa egale, deci fiecare pirjoluta are 17 g. asezat intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si bagat in cuptor la 200° pentru circa 18-20 minute.
Asa aratau pirjolutele scoase din cuptor, bineinteles ca domnisoara noastra s-a dat la citeva, asa ca daca maninca ea, care-i mofturoasa familiei, treaba e buna si mincarea si mai buna.
Pregatit sosul de rosii ca aici si cind era inca fierbinte, am "aruncat" inauntru pirjolutele. Amestecam usurel sa nu sfarimam pirjoalele si lasam circa cinci minute la foc mic, dupa care inchidem aragazul.
Intr-o oala cu multa apa sarata, fierbem pastele , le scurgem de apa si le condimentam cu pirjoale in sos de rosii. Lasat mai blonde, adica sos pus mai putin, dar sotul si-a pus suficient cit sa coloreze bine pastele. Papita e gata, va doresc pofta mare !
Comentarii:
Imi place