Amestecam intr-un castron carnea tocata, ceapa so verdeata taiate marunt, cele 2 felii de paine inmuiate in lapte si stoarse, oul batut, sare si piper dupa gust.
Din compozitia obtinuta modelam chifetele potrivite ca marime si le prajim in ulei incins.Le scoatem intr-un castron si le pastram calde.
Separat, intr-o cratita, rumenim usor faina in unt, stingem cu supa calduta si lasam sa fiarba pana se ingroasa si ajunge de consistenta smantanii.
Adaugam chiftelutele, lasam sa clocoteasca aprox. 2 minute, apoi adaugam smantana. Potrivim de sare si piper.
Turnam compozitia intr-un vas de yena sau o tava (sau daca cratita in care e deja compozitia nu are chestii de plastic pe ea, se lasa acolo).
Introducem vasul la cuptor aprox 15 minute sau pana se rumeneste putin deasupra. Noi servit cu piure de cartofi si muraturi.
Comentarii:
De mult voiam sa incerc sosul alb deoarece familia mea nu se da in vant dupa sosul cu rosii. A iesit grozav. Multumesc si spor in toate.