Legumele se spala, se curata si se taie bastonase. Doar ceapa si usturoiul se toaca marunt, in afara de cozi, care se lasa intregi. Se pune o oala mare si incapatoare pe foc, se toarna uleiul, iar cand acesta e incins se adauga ceapa si usturoiul,apoi toate legumele si la sfarsit, varza.
Se asezoneaza cu 2 lg de vegeta, 2 lg de boia dulce, 3-4 lg sos de soya, sare si piper.Daca trebuie se adauga si putina apa. Cand se inmoaie varza, trageti deoparte.
Legumele trebuie sa ramana intregi, nu fierte, dar nici prajite, ci crocante!Aluatul de foietaj fiind f.fraged se acopera si se tine acoperit in permanenta cu un prosop curat umed, trecut prin apa si stors bine.
Altfel, foile se lipesc, se rup si se arunca! Se taie toate foile in jumatate,pe latime, iar o jumatate in doua, tot pe latime.Intr-un castron se bate bine oul.Se ia cu lingura din umplutura si se pune pe foaie la baza,se ung marginile cu ou, ca sa nu se dezlipeasca in ulei, se impacheteaza pornind de la colturi si se ruleaza, se infasoara intocmai ca o sarma.
Si cand e gata impachetata, trebuie sa o ungeti cu ou. Dintr-un pachet de foietaj am folosit absolut toate foile si mi-au iesit 48 de pachetele! Si din umplutura mi-a mai ramas doar 2 linguri!
Pachetele date cu ou se scalda apoi intr-o baie de ulei incins.Cand devin aurii se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul in exces si se servesc cu diferite sosuri( de soya, de ardei iute, smantana etc.).
Comentarii:
De ce trebuie pus si vegeta si sare?
Sau de ce pui vegeta la legume?
Gretoasa
Excelent,ce simplu este.