Pachețele de primăvară cu legume

Antreuri
4 porții
Dificil
1 h 15 m

Nu se poate revelion chinezesc fără pachețele de primăvară.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 oră
Gătire15 min
  • Foile de plăcintă se lasă la dezghețat peste noapte în frigider.
    Ne apucăm de pregătirea legumelor.

    Morcovul se curăță, se spală și se taie bețișoare foarte fin - eu am folosit răzătoarea borner.
    Ceapa se toacă cât mai fin - eu am folosit tot răzătoarea borner.
    Mugurii de fasole se pun într-o strecurătoare la scurs.
    Bambusul se taie fâșii.
    Ceapa verde se spală bine, se taie în bucăți de 5-6 cm , apoi pe lung în două sau patru dacă sunt mai late.
    Într-un wok, incingem uleiul de preferat de arahide (eu bineînțeles că nu am avut l-a îndemână, așa că am folosit ulei de măsline).
    Călim ceapa verde, după 1 minut adăugăm morcovul, după alt minut varza și tot așa până la consumarea tuturor ingredientelor.
    Stropim totul cu 2 linguri sos de soia și oprim focul.
    Se lasă la răcit.
    Într-un pachet de foi de plăcintă găsim 14 foi de aprox 32x35 cm.
    Dacă am fi folosit foi de orez, am fi avut nevoie de 16 foi cu dimensiunile de 16x16cm.
    Așa că trebuie să tăiem foile de plăcintă în bucăți de 16cm pe 16 cm.
    Fâșiile rămase le vom arunca.
    Vom obține 14 foi x4 = 56, cam multe pentru compoziția noastră, așa că am decis să pun câte 2.
    Deci calculând, vom ajunge să putem face 28 pachețele.
    Se bate bine oul într-un castronel și procedăm ca în imagini.

    Pe un blat de bucătărie așezăm cele 2 foițe de plăcintă suprapuse.
    Ungem marginile cu o pensulă cu ou bătut.
    Într-un colț punem o lingură cu vârf de legume călite.
    Rulăm - nu foarte strâns că avem mari șanse să rupem aluatul, până la jumătate.
    Aducem lateralele spre mijloc, apoi rulăm până la capăt.
    Încercăm să nu depășim cu pensula aluatul și să nu le punem unele peste altele după asamblare să nu se lipească una de alta.
    Într-o crăticioară cu diametrul mai mic încingem ulei (pachețelele vor trebui scufundate în ulei - deci uleiul trebuie să fie de minim 4 cm înălțime) - dacă folosim o tigaie largă vom fi nevoiți să punem mult mai mult ulei.
    Se prăjesc pe rând pachețelele pe ambele părți la foc potrivit.
    Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă uleiul în exces.
    Servim imediat cu sos iute.

    Poftă bună!
    PS: Varza se poate înlocui cu tăiței de orez, foile de orez le înlocuim cu foi de plăcintă și putem fi inventivi cu legumele folosite.
    Dar dacă înlocuim prea multe, nu vor mai fi pachețele chinezești, nu?
RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
21/03/2016

Atentie la inmultire dintr-o foaie de 32 cm iti ies 2 de 16 cm nu 4, ies 4 daca le tai de 8 cm. reteta este buna si foile se pot umple cu orice tip de legume,de exemplu se pot taia in bastonase subtiri dovlecel, praz. morcov, vinete.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
21/03/2016

Se mai numesc si involtini primavera

(0) (0) abuz
21/03/2016

Stiu ca se prajesc, dar eu le-as pune la cuptor, ca sunt mai sanatoase!

(0) (0) abuz
11/05/2014

Buna

(0) (0) abuz
cris_nedelcovici, 11/05/2014

Foarte nostima explicatia! Cel putin pentru foi....M-am distrat copios!!! Bravo.

(0) (0) abuz
21/02/2013

Uleiul de masline nu e adecvat pentru prajeli, tot cel de arahide e mai bun! Daca n-avem de arahide, punem de floarea-soarelui, nicidecum de masline, numai asa ca sa ne dam rotunzi!

(0) (1) abuz
19/02/2013

Cred ca putem incerca cu orice tip de legume radacinoase si nu numai...multumesc oricum pentru idee...oare le-ar stica un pahar de bere alaturi?!

(1) (0) abuz
18/02/2013

Super

(1) (0) abuz
17/02/2013

Merita incercat!

(1) (0) abuz
16/02/2013

De cind maninca romanii bambus ?

(0) (1) abuz
  • pagina 1 / 2