Vinete se taie în felii de aproximativ 0,5-1 cm grosime, se condimenteaz cu sare i se lasa pe o farfurie sa se scurga de apa. Dupa un timp se soteaza în ulei de msline. Se scot din tigaie i se lasa pe un servetel absorbant.
În acelasi ulei se prajeste si ceapa fin tocata, un catel de usturoi tiat în felii subiri. Apoi se adaug carnea tocata, sosul de roii i se fierbe timp de aproximativ o jum?tate de or.
Intr-o forma de iena se pune putin ulei de msline, apoi se aseaza un strat de vinete, apoi un strat de carne i un strat de felii de roii. Bine este sa faceti doua etaje. Mie mi-a iesit doar unul ca era tava mai mare.
Se adaug sare i piper dupa gust. Se adauga si patrunjel tocat i se coace la cuptor aproximativ 30 - 40 minute. Se las in cuptor pana se absoarbe lichidul.
O alta reteta asemanatoare este Pachetele din vinete cu carne tocata, pe care merita sa o vedeti.
Comentarii:
Foarte buna sidelicioasa multumesc