Petitchef

Musaka de vinete cu carne

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Vinete se taie în felii de aproximativ 0,5-1 cm grosime, se condimenteaz cu sare i se lasa pe o farfurie sa se scurga de apa. Dupa un timp se soteaza în ulei de msline. Se scot din tigaie i se lasa pe un servetel absorbant.
  • În acelasi ulei se prajeste si ceapa fin tocata, un catel de usturoi tiat în felii subiri. Apoi se adaug carnea tocata, sosul de roii i se fierbe timp de aproximativ o jum?tate de or.
  • Intr-o forma de iena se pune putin ulei de msline, apoi se aseaza un strat de vinete, apoi un strat de carne i un strat de felii de roii. Bine este sa faceti doua etaje. Mie mi-a iesit doar unul ca era tava mai mare.
  • Se adaug sare i piper dupa gust. Se adauga si patrunjel tocat i se coace la cuptor aproximativ 30 - 40 minute. Se las in cuptor pana se absoarbe lichidul.
  • O alta reteta asemanatoare este Pachetele din vinete cu carne tocata, pe care merita sa o vedeti.


Întrebări:




Comentarii:

04/10/2011

Foarte buna sidelicioasa multumesc


(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de vinete la air fryer
Rulouri de vinete la air fryer
2 porții
18 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează